Els propietaris i propietàries de les VPP pegolines, encara sense claus

Ha passat l’estiu i l’IVVSA encara no ha entregat les claus dels Habitatges de Protecció Pública. Els seus propietaris i propietàries estan preocupats per si perden l’oportunitat de desgravar la compra del seu primer habitatge en la declaració de la renda, ja que a partir de l’1 de gener de 2011, un canvi en la legislació, elimina aquesta possibilitat. No obstant, l’IVVSA s’ha compromès a signar els contractes abans que finalitze 2010.
El 12 de maig de 2010 el gerent de l’Institut Valencià de l’Habitatge, Javier Sogorb, va declarar, en la seua visita a Pego que tot indicava que els propietaris i propietàries de les 23 VPP de Pego “en estiu ja estaran vivint ací”, una vegada se signés el conveni amb una entitat de crèdit. No obstant, han anat passant els mesos i ben entrada la tardor, avui estem a 29 de novembre, encara no s’han signat els contractes de compra i per tant, no s’han entregat les claus, tot i que alguns dels propietaris i propietàries fa al voltant d’un any que van pagar l’entrada de la seua futura casa.

Actualment, el que més preocupa als propietaris i propietàries de les VPP és perden l’oportunitat de desgravar la compra del seu primer habitatge en la declaració de la renda, ja que a partir de l’1 de gener de 2011, un canvi en la legislació, elimina aquesta possibilitat. Una eliminació que si de per se ja perjudica a tothom, en el cas de les persones que obtingueren, per sorteig el 30 d’abril de 2008 la seua casa en règim de VPP, s’agreuja, ja que recordem que aquestes cases estan destinades a un tipus de gent que no té uns ingressos superiors a 22.000 euros anuals ni inferiors als 9.000 euros, és per tant, gent que no té fàcil un accés a l’habitatge.

Les últimes converses dels propietaris i propietàries de les VPP pegolines amb l’Ivvsa indiquen que hi hagut un avanç en les negociacions, ja que l’Ivvsa s’ha compromès a que els contractes de compra se signen abans de finals d’any perquè puguen desgravar la compra del primer habitatge. De fet, tot indica que no s’ha fet fins el moment perquè des de l’entitat bancària que ha facilitat el crèdit es volia agrupar a tots els propietaris perquè tots els contractes se signaren el mateix dia. No obstant, vist el retard del procediment, des de l’ivvsa s’ha decidit que es vagen signant contractes a mesura que els propietaris i propietàries vagen presentant tota la documentació que se’ls sol•licita per poder complir els terminis marcats
414 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!