Oberta la piscina coberta de Pego

Després de mesos de reparacions per a deixar-la a punt, per fi aquest matí la regidoria d’esports ha pogut obrir les portes de la piscina climatitzada. Dilluns, dimecres i divendres estarà oberta de 8 del matí a 10 de la nit. Dimarts i dijous de 10 del matí a 10 de la nit. Dissabte i diumenge, de 10 del matí a 2 de la vesprada. De moment, i durant dos mesos, a la piscina coberta només es podrà practicar, bany i gimnàs lliure.
És una notícia que deuria d’estar en esports, però l’esperada obertura de la piscina coberta de Pego, no podia fer una altra cosa que encapçalar l’Informatiu d’avui dilluns, 29 de novembre de 2010.

Així obrim l’Informatiu d’avui amb eixa obertura de la piscina climatitzada, que des de fa mesos que és esperada per tots els usuaris i totes les usuàries de la mateixa. La regidora d’Esports, la nacionalista Marian Tamarit, confirmava la notícia als micròfons de Ràdio Pego, afirmant que “ja està funcionant plenament”, tot i que matisava que “estem provant algunes coses […] perquè quan va abandonar el servei l’empresa que estava gestionant-lo, la instal•lació estava en molt males condicions i hem estat durant tot l’estiu i fins ara arreglant tota la instal•lació”. Aquestes reparacions han consistit en, rejuntar tota la piscina; llevar el rovell de les taquilles i els bancs dels vestuaris; arreglar la sala de motors; pintar i netejar a fons tota la instal•lació; fer les dutxes accessibles a persones amb discapacitat; reparar el sistema de calefacció i deshumidificació i el sistema de l’aigua calenta, tot i que aquest encara està en període de millora.

Recordem que després dels continus requeriments fets durant l’estiu des del consistori al Grup Caps perquè complira amb el contracte signat, el 22 de setembre, l’Ajuntament de Pego entrava a la piscina coberta per tal d’analitzar les deficiències de la mateixa i fer-se’n càrrec de la reparació i millora utilitzant la figura jurídica de l’execució subsidiària. L’escàndol de l’incompliment de contracte de l’empresa adjudicatària que s’havia d’encarregar de “prestar els serveis de docència, salvament i socorrisme, control d’accessos a la piscina i manteniment de l’edifici de la piscina climatitzada”, entre d’altres qüestions, botava a l’opinió pública el 7 de juny, quan els treballadors i les treballadores, farts d’estar més de tres mesos sense cobrar ho van fer públic fent una vaga de dos dies, com a protesta per la seua precària situació. Això junt a d’altres incompliments com l’impagament del cànon durant un parell d’anys, van decidir l’Ajuntament de Pego a “la rescissió del contracte”.

Actualment, i durant dos mesos, la gestió de la piscina coberta estarà a mans de d’un grup format per dues empreses, SASE i GSD (Gestió de Serveis Esportius). Explicava la regidora d’esports, Marian Tamarit que aquestes empreses “estaran de forma temporal, durant dos mesos, mentres l’Ajuntament elabora l’expedient de contractació per a traure la piscina a concessió durant X temps”.

Per a acabar d’elaborar l’expedient de contractació, un dels requisits necessaris és l’estudi de viabilitat de la piscina coberta, un estudi que s’espera estiga damunt la taula de la regidora d’esports i els tècnics entre hui i demà. És important aquest estudi “perquè –explicava Marian Tamarit- segons l’estudi de viabilitat, haurem de traure la piscina d’una manera o d’una altra.” Així, l’estudi de viabilitat ha de determinar si la instal•lació “conforme està ara, és rentable o no ho és” i si no ho fora l’expedient de contractació hauria de canviar alguns dels seus punts, per a facilitar la viabilitat de la futura concessió.

Tornant a l’actualitat, a l’obertura de facte de la piscina coberta; en qüestió d’horaris, pràcticament es mantenen els mateixos que hi havia. Així, dilluns, dimecres i divendres la piscina coberta s’obri de 8 del matí a 10 de la nit. Dimarts i dijous, de 10 del matí a 10 de la nit. Dissabte i diumenge, s’obrirà de 10 del matí a 2 de la vesprada.

Pel que fa a l’accés. De moment, i durant dos mesos, només es podrà practicar bany i gimnàs lliure. Les entrades a aquestes dues modalitats combinades tenen un preu de 3 euros i es poden adquirir, per a una sessió, a la mateixa piscina coberta. Les persones jubilades i amb discapacitat tenen descompte i l’entrada els costarà 2 euros. D’altra banda, la regidoria d’Esports ha posat a disposició dels usuaris i les usuàries diferents tipus d’abonaments per a facilitar l’accés a la piscina coberta, ja que es tracta d’abonaments que permeten tenir preus més econòmics respecte a l’entrada per sessió única.
Així, es pot optar a comprar:

Abonament 10: 25 euros
Abonament mensual individual: 22 euros
Abonament mensual parella: 39,60 euros
Abonament mensual familiar de 3 membres: 52,80 euros
Abonament mensual familiar de 4 membres: 61,60 euros
Abonament mensual jubilats o discapacitats: 17,60 euros

Els abonaments s’adquireixen a la planta baixa de l’Ajuntament de Pego de 9 del matí a 2 de la vesprada.

El telèfon temporal de la piscina coberta per a qualsevol consulta és el 649 332 894
378 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!