Samaruc portarà a la Conselleria de Territori davant la Unió Europea

El grup ecologista insta a la conselleria a retirar la qualificació d’urbanitzable les àrees de Dénia junt amb el Riu Racons abans de presentar una queixa en la Comissió de Peticions del Parlament Europeu després de la modificació realitzada al Pla Transitori de la capital comarcal. Fa poc la Conselleria de Territori i Habitatge va decidir modificar el Pla General Transitori de Dénia introduint canvis que retiren la suspensió que pesava sobre un milió de metres quadrats junt amb el riu Racons i la Marjal de Pego-Oliva, i declaren urbanitzable el Pinaret de Jesús Pobre. Davant aquestos fets, els ecologistes no s’han quedat de braços creuats. El grup Samaruc-Ecologistes en Acció ha presentat un escrit davant la conselleria exigint-li una rectificació; en el comunicat emès, el grup conservacionista anuncia que la seua petició a Territori és el pas previ a traslladar una queixa a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu.

Samaruc-Ecologistes en Acció demana en el seu escrit a la conselleria que retire la qualificació d’urbanitzable per a les partides de Racons de Dénia i el Pinaret de Jesús Pobre, per anar, la decisió de la conselleria de permetre la seua urbanització «en contra dels criteris conservacionistes de l’Ajuntament de Dénia per a estos paratges i atemptar contra la seua autonomia municipal».

Per als ecologistes, «resulta extremadament curiós que la resolució del text refós del Pla General Transitori definitiu s’efectue a unes setmanes de les eleccions autonòmiques i municipals, com si es volguera salvaguardar les aspiracions de les constructores que han especulat comprant allí terrenys abans d’un hipotètic canvi de govern», expressen en el seu comunicat els ecologistes.

El comunicat de Samaruc qualifica de «gravíssimes» les afeccions que la decisió de Territori suposarà sobre dos parcs naturals com els del Montgó i la Marjal de Pego-Oliva, «a l’eliminar espais que funcionen com a corredor biològic permetent la renovació i l’intercanvi genètic de les espècies a conservar». Amb això, assenyalen, «es vulneren lleis fonamentals que estableixen mesures de protecció com les del Catàleg de Zones Humides, la directiva Hàbitat per a àrees LIC, la Convenció Ramsar, la Llei d’Espais Naturals Protegits, la Llei d’Ordenació del Territori, el PORN d’ambdós parcs naturals, la Xarxa Natura 2000 o la Llei Urbanística Valenciana».

«Especialment greu» és, per a Samaruc-AE, el cas de la Marjal. Este parc natural, indiquen, «a més de patir l’indiscriminat bombament d’aigua al mar, el pas d’un gasoducte, una planta regasificadora i una dessalinitzadora en la desembocadura del riu Racons, resulta rodejat per un anell de ciment (2.000 habitatge en la Penya Roja, 1.000 xalets en Monte Pego, 2.000 futures cases amb camp de golf a 100 metres en la urbanització Verda Pego, la urbanització i camp de golf consolidats d’Oliva Nova i els nous desenvolupaments urbanístics en la restinga, a la qual cosa s’afegiran les 966 noves cases dels sectors Racons», sobre els quals Territori ha alçat la suspensió.



412 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!