Presentació de la XXX Trobada d’Escoles en valencià a la Marina Alta

Enguany, el poble que acull la Trobada és Xaló. Allí, esta nit es presenta ‘l’escola que volem’. Amb este lema Escola Valenciana i totes les entitats que la integren, com la Cappev, volen fer referència a l’escola «que estimem», «al model d’escola en valencià a la qual aspirem», «és sinònim de desig de canvi».
Enguany, en 2015, se celebren 30 anys de Trobades d’escoles en valencià. La Marina Alta i la Ribera són les dos comarques que van iniciar el projecte l’any 1985. Hui divendres 150 persones acudixen al sopar de presentació de la Trobada a la Marina Alta.




Xaló és el poble escollit per l’entitat organitzadora de les Trobades d’Escoles en Valencià, la CAPPEV Marina Alta, per celebrar la 30a edició de la popular festa per la llengua que es va celebrar per primera vegada a la comarca a La Xara. Així mateix, es complixen 15 anys des què Xaló va acollir per primera vegada una Trobada. En 2015 esta se celebrarà el proper diumenge 19 d’abril, tot i que coincidirà amb el cap de setmana de Xalónia i, per tant, la programació s’ampliarà a tot el cap de setmana. La Cappev i l’Ajuntament de Xaló ‒ens expliquen en un comunicat de premsa‒ ja fa dos mesos que treballen en diverses comissions perquè la Trobada siga tot un èxit.




Xalónia pretén promocionar els elements turístics, culturals i comercials de la localitat i que programa la Festa del Vi i la Picaeta, Concerts, el Mercat de la Terra i la Fira de comerços de la localitat. De moment, ja s’han confirmat les actuacions d’Eugeni Alemany, Pep Gimeno el Botifarra, La Gossa Sorda, Oques Grasses o El Diluvi, entre d’altres. Amb tot, Xaló espera superar els 20.000 visitants el cap de setmana del 18 i 19 d’abril en un cap de setmana que vol reflectir la línea d’acció del municipi: crèixer a partir de les nostres arrels.




Les Trobades, amb el lema de 2015, “L’escola que volem” pretén donar a conèixer «L’escola que volem en referència a l’escola que ens estimem. L’escola que volem referida al model d’escola en valencià a la qual aspirem. L’escola que volem com a sinònim de desig de canvi, allò al que cal que estiga atent el govern de la Generalitat Valenciana que es configure», argumenta el manifest d’Escola Valenciana.

Així mateix, des l’entitat que organitza les Trobades, reivindiquen «una nova escola per al segle XXI basada en uns trets fonamentals que cal fer realitat dia a dia en les aules amb els recursos adequats: Una escola plurilingüe i intercultural. Valenciana. Pública, gratuïta i laica. Inclusiva. Democràtica. Oberta i participativa. Crítica, creativa i innovadora. Compromesa amb l’entorn local i global. Coeducadora. Humana».

902 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!