Més de 150 persones exigiren ahir a Pego l’alliberament del raper Pablo Hasél

La convocatòria l’havia feta el Col·lectiu Antifeixista de la Safor i va estar secundada, principalment per gent jove, de Pego i d’altres municipis de la Marina Alta i de la Safor. Hasél va ser ingressat a la presó de Ponent, a Lleida, dimarts passat per a complir una condemna de nou mesos de presó pels delictes «d’enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i a institucions estatals”, per les lletres de les seues cançons i per missatges en Twitter en els quals ataca a la monarquia i a les forces de seguretat de l’estat.


La concentració va estar presidida per una reproducció del grafitti realitzat al parc de les tres ximeneres del Poble-Sec, a Barcelona, en què es titllava al rei emèrit, Joan Carles I, de ‘lladre’, ‘xoriço’ i ‘assassí d’elefants’, entre altres coses i es demanava la llibertat de Pablo Hasél. Grafitti esborrat d’immediat per ordre de les autoritats locals.


Ahir els concentrats a Pego exigiren amnistia per al raper i poeta.


I més enllà de l’empresonament de Pablo Hasél, es va parlar de la repressió feixista, davant la qual els col·lectius de la Marina Alta i la Safor no pensen doblegar-se.

Els joves membres dels col·lectius antifeixistes convocants de la concentració afirmaren que Espanya és el primer estat europeu en el qual s’empresona a un artista per les seues cançons. Consideren que si hi haguera una vertadera democràcia, no s’empresonaria per cantar, ni per lluitar contra el feixisme. A més, denunciaren els fets pels quals s’ha condemnat injustament al cantant enfrontant-los amb altres que succeeixen amb total impunitat a hores d’ara.

A més de corejar proclames contra l’emèrit Joan Carles I, també es va recitar poemes del mateix Pablo Hasél, de Miguel Hernàndez i de Vicent Andrés Estellés, com la rosa de paper.

 

 

798 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!