Convoquen una assemblea oberta per tal d’establir accions legals i solidàries amb els 14 joves de Pego encausats

El grup de suport als 14 joves de Pego antifeixistes encausats ha convocat una assemblea oberta per al divendres 4 de març, a l’Espai Veïnal, amb la finalitat d’organitzar les pròximes actuacions legals i solidàries.

Més d’un miler de persones se donaren cita divendres passat a la plaça de l’Ajuntament de Pego, per tal de manifestar públicament el seu malestar davant les penes que ha proposat la Fiscalia per a condemnar els 14 joves de Pego encausats per suposats delictes d’alteració de l’ordre públic, atemptar contra l’autoritat, i amenaçar i lesionar a sis agents de la guàrdia civil el passat 18 d’octubre de 2020.

La resposta a la convocatòria realitzada pel grup que dóna suport a aquestos joves va ser multitudinària. Hi assistiren la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, l’Associació de la Memòria Històrica de Pego Maria Dolors Lloret, els col·lectius antifeixistes de la Marina Alta i la Safor, l’organització Alerta Solidària, Dones Cabal, desenes i desenes de veïnes i veïns de diferents municipis de tota la Comunitat Valenciana i fins i tot de Catalunya. I pel que fa a representants polítics, hi destacà la presència de dos diputats del Congrés, Joan Baldoví, de Compromís i Marta Rosique, d’Esquerra Republicana de Catalunya. Ambdós abrigallats per membres dels seus corresponents partits a nivell autonòmic, comarcal i local.

Tots ells van denunciar la desproporció de les penes que ha proposat la Fiscalia i exigiren l’absolució dels joves. A més, a més, durant l’acte es va manifestar que els membres del grup organitzat «Gandiblues» que el 18 d’octubre de 2020 van recórrer els carrers de Pego enaltint la figura del dictador Adolf Hitler i exaltant el nazisme no han estat ni identificats, ni detinguts quan l’apologia dels delictes de genocidi és un delicte tipificat per la llei a Espanya.

La plaça es va omplir, a més, de pancartes en les quals es podia llegir frases com «Decidim un país lliure i antifeixista» o «Estimem els pobles, rebutgem el feixisme». I el grup de suport als encausats aprofità l’ocasió per a vendre samarretes i recaptar fons.

El col·lectiu català Alerta Solidària s’encarrega de la representació legal d’alguns dels joves pegolins processats i van ser els primers en intervindre. Els seus membres consideren que les condemnes que es vol es vol imposar als joves pegolins no són una altra cosa que «un càstig exemplaritzant».


També hi va intervindre la plataforma Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià. El president, Àngel Gonzàlez, considera «arbitrària i injusta» la petició de la Fiscalia. I a l’Ajuntament de Gandia l’encomià a actuar front a l’existència de neonazis dins del grup ultra Gandiblus d’aficionats del Club de Futbol Gandia.

L’Associació de Memòria Històrica de Pego Maria Dolors Lloret manifestà el seu suport als encausats i, a més, posà l’accent en el fet que les persones que el 18 d’octubre de 2020 van recórrer els carrers de Pego amb proclames i simbologia nazi continuen impunes quan la Llei de Memòria Democràtica, condemna i penalitza l’enaltiment del feixisme.

El Col·lectiu Antifeixista de la Marina Alta va fer patent la desproporcionalitat de les penes que s’aplica a Espanya als delictes i faltes comesos per persones de caire antifeixista front a les que estipula la llei per a castigar delictes com el de violació o assassinat.

Tampoc no va faltar el testimoni d’un dels 14 joves pegolins, qui va relatar la seua experiència personal sobre cóm els van tractar les forces de seguretat i ha demanat l’absolució dels encausats.

Totes les persones assistents van exigir la llibertat per a aquestos joves, qui van manifestar el seu agraïment per la bona resposta a la convocatòria. També es va sentir els crits de Pego serà la tomba del feixisme o fóra els nazis dels nostres pobles.

L’acte finalitzà amb música. Mentre sonava la muixeranga es va fer un castellet per a desplegar un cartell amb l’exigència de llibertat per als joves de Pego. I, per últim…
994 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!