Divendres concentració a Pego en suport als 14 joves antifeixistes encausats

En un comunicat de premsa, el Grup de Suport als Joves Encausats i Alerta Solidària han informat de la convocatòria d’una concentració el divendres, dia 2 de desembre, a les 19 h, a la plaça de l’Ajuntament de Pego, en rebuig de les peticions de condemna desmesurades per manifestar-se contra el feixisme.

Els convocants anuncien en el seu comunicat que ja hi ha data per al la vista oral del judici, la qual tindrà lloc el dia 17 d’octubre del 2023 a les nou i mitja del matí a l’Audiència Provincial d’Alacant.

El passat 18 d’octubre es complien dos anys dels fets que porten a judici a catorze joves antifeixistes de Pego. Aquell dia, recorden els convocants de la concentració, «el grup neofeixista Gandiblues (Gandia) recorregué els carrers del poble amb total impunitat. I davant la passivitat de les autoritats, un centenar de joves pegolins es concentraren als afores del camp de futbol Cervantes per a mostrar el seu rebuig contra aquestes actituds. La Policia i la
Guàrdia Civil van muntar un dispositiu de seguretat per als Gandiblues i els escortà fins als seus cotxes». Finalment, es van produir uns altercats entre les autoritats i els joves antifeixistes i “la Guàrdia Civil va emetre un informe de danys materials i lesions presumptament realitzades pels antifeixistes”, que va desencadenar en el que els col·lectius antifeixistes consideren «una campanya repressiva de detencions i criminalització de les persones que serien posteriorment encausades i amb peticions de més de cent anys de presó repartits entre els catorze joves pegolins».

En el comunicat de premsa s’indica que «Sumades totes les peticions, la Fiscalia de l’àrea Benidorm-Dénia, comandada pel fiscal Ricardo Calatayud Castelló, demana des de quatre anys i nou mesos fins a nou anys i dos mesos de presó. Les peticions són per a tots els acusats d’un presumpte delicte de desordres públics, pel qual es demana tres anys i sis mesos de presó i la inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu (presentar-se a processos electorals) durant el temps de la condemna. Dotze joves, sumen dues acusacions addicionals, d’atemptat contra l’autoritat i lesions lleus, amb una petició pena de quatre anys i cinc mesos. I dos també són acusats d’amenaces, per les quals se sol·licita un any i tres mesos de reclusió».

El Grup de Suport als Encausats i Alerta Solidària afirmen que «enguany necessitaran el millor de totes nosaltres, perquè els joves de Pego s’enfrontaran a la privacitat de llibertat durant nou anys». Però, afegeixen, que hi ha moltes més persones «represaliades per causes polítiques, i moltes més persones que estan tenint problemes per arribar a la fi de mes tot i tenint un lloc de faena».

Per tot això, convoquen la ciutadania de la Marina Alta i la Safor a mostrar-los el seu recolzament divendres, dia 2, a les set de la vesprada, a la plaça de l’Ajuntament de Pego.

788 Visites
Hola!!