Antifeixistes Pego convoca una concentració per a aquesta vesprada en repulsa al feixisme

Els fets ocorreguts el diumenge per la presència d’un grup de neonazis seguidors del Club de Futbol Gandia a Pego, els Gandiablues Ultras, han provocat nombroses reaccions en les últimes hores. Fins i tot, la convocatòria d’una concentració en repulsa al feixisme, que s’està difonent a través de les xarxes socials i que signa el col·lectiu Antifeixistes Pego. La concentració està convocada hui dimarts, dia 20, a les huit de la vesprada a la plaça de l’Ajuntament de pego. Convocatòria que, segons ha informat l’Ajuntament de Pego, a hores d’ara no compta amb cap autorització de la Delegació del Govern.Quant als successos que han provocat aquesta convocatòria, antifeixistes Pego ha emès aquest comunicat:

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE PEGO I LA DIRECTIVA DEL PEGO CF

«Des de l’Ajuntament de Pego i la Directiva del Pego C.F. condemnem els actes que ahir van succeir abans, durant i al finalitzar el partit de futbol.
Condemnem l’actitud d’alguns aficionats del Gandia C.F. que van omplir els voltants de l’estadi amb les seues pegatines identificatives amb simbologia nazi.

Aquestes persones foren identificades pels cossos de seguretat a última hora del matí, buscant a la persona responsable d’aquest acte, el qual no és trobava amb el grup. En tot moment estes persones varen estar controlades per les forces de seguretat.

A l’hora del partit els cossos de seguretat recomanen que és millor identificar-los i tindre’ls controlats dintre del recinte esportiu, ses va tornar a identificar i aquell que no portava DNI físic o tenia antecedents penals no va poder accedir al recinte, avisant-los que no anàvem a tolerar cap conducta o signe que no fora legal dintre de la instal·lació, seguint sempre les recomanacions dels cossos de seguretat la qual cosa varem complir.

Entenem que grups de ideologia contraria és manifestara a les rodalies del camp per mostrar el seu malestar i les seues idees.

Però no podem deixar de banda, que deuríem que preservar la seguretat de les persones que diumenge rere diumenge com aficionats rogets presencien el futbol en el Cervantes, per això i seguint les mesures que aquesta pandèmia ens marca les portes del recinte quedaren tancades.

No podem tolerar i hem de condemnar les actituds violentes de part dels manifestants que esperaven a les rodalies , ja que el llançament de pedres al recinte esportiu haguera pogut ocasionar danys als treballadors públics i aficionats. La violència genera violència.

Com hem dit entenem les manifestacions sempre que siguen cíviques i responsables, manifestant el seus pensaments però mai utilitzant la violència per a tal.

Per últim dir que ningú és va posicionar de ninguna de les parts, sols és va mirar pel bé dels aficionats i del poble en general, perquè deixar els ultres radicals després de la negativa a entrar solts pel poble tampoc era una solució al problema i deixar-los eixir una vegada acabat el partit perquè fora una batalla campal tampoc.

Les competicions esportives no poden ser motius de confrontaments polítics, ni les baralles la manera de solucionar les divergències ideològiques, responent amb violència als violents acaben donant-los la raó, no podem callar davant de ninguna injustícia però tampoc podem crear mes violència.»

REACCIONS DES DE COMPROMÍS

Compromís per Pego també va fer ahir dilluns un comunicat a través de les xarxes, en el qual mostra la seua repulsa «al fet que ahir camparen pels carrers del nostre poble un grup de nazis exaltant un règim feixista amb càntics i ovacions que no poden ser acceptats per cap persona que defense els drets humans».

Compromís afirma que els “entristeix que aquestos fets passen als carrers de Pego”, i diuen que els “enorgulleix que la resposta antifeixista del nostre poble haja estat que Pego és un poble lliure de feixisme i d’odi». I conclou el comunicat amb un “No passaran!”

I el diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Josep Nadal, va condemnar també ahir les accions del grup neonazi Gandiablues afirmant que “no es pot tolerar que es mescle l’esport amb les ideologies de l’odi. El poble de Pego ha hagut de suportar que vinga gent enaltint la figura d’Hitler, amenaçant al veïnat i posant en perill la convivència en el nostre municipi”, ha afirmat.

El diputat ha exigit a la delegada del Govern, Gloria Calero, que «arribe fins al final en la identificació dels possibles culpables de delictes d’odi i contra la Llei de Memòria Democràtica que es van perpetrar a Pego». Segons manifestà, «és obligació dels poders públics salvaguardar la convivència i la seguretat de les persones. El futbol no pot ser una excusa per a difondre l’odi i, a més, és un mandat de la Llei de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana que diu que les administracions públiques han d’evitar actes públics contraris a la memòria democràtica”.

POPULARS PEGO

Una altra formació política que ha fet pública la seua postura davant dels incidents ha estat Populars Pego, a través de les xarxes socials han manifestat que condemnen “les reaccions violentes ocorregudes durant el partit del diumenge que enfrontava al Pego CF i el Gandia”. Estes conductes,- diu el comunicat-, «no són exemplars per als joves ni representatives del futbol ni de l’esport en general».

COMUNICAT DEL CF GANDIA

El Club de Futbol Gandia també ha fet un comunicat, en el que diu que «Davant els fets esdevinguts en el dia d’ahir una vegada finalitzat el partit, el Club de Futbol Gandia agraeix al Pego Club de Futbol i a les forces de seguretat de l’Estat, per l’atenció i protecció que han brindat als jugadors, cos tècnic i directiva del nostre Club».

“El Club lamenta el succeït, havent-se disputat una trobada en el qual va existir un tracte respectuós entre les dues aficions i el que en cap moment es va produir cap conflicte durant el transcurs del partit”.

El club gandienc expressa la seua “més absoluta condemna a qualsevol expressió de violència i idees polítiques, que res tenen a veure amb els valors de l’esport i recalquem el ferm compromís que aquest Club té a mantindre la tolerància zero cap a aquesta mena d’actes».

A més, amés, el club assegura que «prendrà les mesures que estiguen al seu abast, perquè no es tornen a produir fets que puguen suposar algun tipus de risc en la integritat de qualsevol membre del Club, tant en els seus desplaçaments com equip visitant, així com en els partits com a equip local».1001 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!