L’Ajuntament de Pego torna a presentar la rehabilitació de l’edifici Cervantes per a transformar-lo en biblioteca pública al pla de Cooperació d’obres de la Diputació de 2019

L’obra està valorada en 1.058.655 euros i l’Ajuntament sol·licita la concessió de la subvenció del Pla Especial d’Obres de la Diputació per valor de 793.991€, que suposaria el 75% del cost de l’obra. Este projecte va ser presentat en 2017 però la Diputació no va el va incloure dins el Pla d’Obres i Serveis.

En el ple ordinari de maig, celebrat este matí a l’Ajuntament de Pego, al que ha acudit alumnat del col·legi Sant Antoni, s’ha aprovat la sol·licitud d’inclusió de l’obra ‘Rehabilitació de l’antic col·legi Cervantes per a biblioteca pública’ dins el pla provincial de Cooperació a les obres i serveis municipals 2019. El projecte es va presentar ja al Pla Provincial d’Obres i Serveis 2017, però la Diputació no el va incloure i és per això que l’equip de govern ha decidit tornar-lo a presentar per a la propera convocatòria.

La proposta consistix en rehabilitar l’edifici Cervantes per a transformar-lo en biblioteca pública. L’obra està valorada en 1.058.655 euros i l’Ajuntament sol·licita la concessió de la subvenció del Pla Especial d’Obres de la Diputació per valor de 793.991€, que suposaria el 75% del cost de l’obra. Si la Diputació concedira esta subvenció el consistori es compromet a no tornar a demanar el Pla Provincial d’Obres i Serveis durant els propers dos anys.

La idea del projecte, explicava la regidora d’Urbanisme, Alícia Siscar, és «fer una reestructuració mantenint tot el que és l’edifici antic» i traslladar allí la Biblioteca Municipal. La futura instal·lació comptaria amb una aula audiovisual, una aula d’estudi, una aula d’informàtica, un despatx per a la bibliotecària o el bibliotecari.

Irene Sendra, portaveu de Volem Pego, preguntava que «implica per a Pego» la sol·licitud d’este pla d’obres. Li contestava l’alcalde, Enrique Moll, explicant que «pel nombre d’habitants que tenim la quantia que ens correspon pel pla d’obres i serveis és d’uns 600.000€ i com el projecte és superior a un milió d’euros, el que fem és renunciar a un any». Ressaltava Moll que, «que ho demanes no vol dir que t’ho donen» i recordava que «hem estat 10 anys sense rebre’n cap. No obstant, la part nova del Cementeri es va fer gràcies a un pla d’obres i serveis».

La regidora de Volem Pego manifestava la seua abstenció perquè, explicava, «el projecte no entra dins el nostre programa i no creiem que siga el millor projecte».

Ana Ortolà, portaveu del PP, avançava el recolzament al projecte, com ja feren en 2017. No obstant, preguntava Ortolà si l’equip de govern havia estat en contacte amb algun diputat per a vore les possibilitats que tenim perquè siguem afavorits en 2019.

Contestava l’alcalde que, «en cap punt de la llei diu que hages de renunciar, el que passa que sí que diu quins diners et corresponen per nombre d’habitants, aleshores l’única manera que t’ho donen tot junt és que renuncies a unes de les anualitats i agrupes dos anys».

Des de Compromís per Pego informaven que anaven a abstenir-se al projecte perquè, apuntava Àngel Oltra, «tot i que pensem que és una infraestructura que cal millorar, pensem que l’edifici es podria utilitzar per a altres usos com és albergar l’exposició d’art modern i podria remodelar-se la Casa de Cultura per a ampliar-se la biblioteca». D’altra banda, assenyalava Oltra la qüestió del personal, «qui s’encarregaria d’atendre a este nou edifici perquè siga donada d’alta a la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat Valenciana». Un altre aspecte que qüestionava Compromís per Pego era l’econòmic. «Suposa vora 400.00€ d’inversió de l’Ajuntament que poden hipotecar els pròxims anys pel que fa a inversions i l’haver de renunciar fins 2022 a un pla d’obres i serveis».

Enrique Moll agafava la paraula com a portaveu del grup municipal socialista. Anunciava el vot a favor de la proposta. Explicava Moll que l’actual biblioteca no està homologada «per les dimensions i per la qualificació del personal que està treballant allí». També detallava que la idea de la rehabilitació de l’edifici Cervantes pretenia «rehabilitar un edifici antic i dotar-lo d’unes instal·lacions més acords amb les necessitats que puga haver actualment».

Apuntava Enrique Moll que «una de les coses que té prevista la nova biblioteca és una sala multiusos que puga ampliar-se depenent la gent que assistisca a cada activitat que allí s’organitze». Una sala amb major capacitat que la que té actualment el saló d’actes de la Casa de Cultura. A més, subratllava, eixe projecte pretén «posar en valor tots els llibres que tenim i les obres pictòriques que tenim acumulades arrel del Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’».

El projecte comptava amb 11 vots a favor, els de PSPV, Ciutadans de Pego Independents i PP i 5 abstencions, de Compromís per Pego i Volem Pego.

1406 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!