Pego ja compta amb un Punt d’Informació Jove

Està ubicat al segon pavelló de l’Espai Veïnal Antic Institut. Es tracta d’una aula diàfana que disposa de dos ordinadors, jocs, dos taules per poder treballar o jugar. També compta amb jocs i la idea és dotar-lo de prestatgeries amb llibres. Pego no compta amb un/a tècnic de Joventut, és per això que serà l’associació ALMA l’encarregada de coordinar el Punt Jove. Obrirà dimecres i divendres de vesprada i dissabtes de matí. El proper dimecres, 23 de maig, hi ha convocada una reunió per a informar sobre els tàndems lingüístics que s’estan preparant des del Punt Jove.

Dissabte de matí es va celebrar la festa 0,0 a l’Espai Veïnal Antic Institut. Una iniciativa organitzada per la Unitat de prevenció comunitària de conductes addictives de Pego (Upcca) que va comptat amb diferents punts d’activitats per a joves que es mostraven molt contents i contestes per la iniciativa. La regidoria de Joventut va aprofitar l’avinentesa per a inaugurar el Punt d’Informació Jove de Pego. Este està ubicat al segon pavelló de l’Espai Veïnal Antic Institut.

Tot i que la festa 0,0 estava destinada a joves d’entre 10 i 16 anys, el Punt d’Informació Juvenil abraçarà una franja d’edat molt més àmplia, basant-se en els paràmetres de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la vigència del Carnet Jove, que va des dels 12 i fins 35 anys, explicava la regidora de Joventut, Rebeca Bañuls.

Avançava Bañuls que el proper dimecres 23 de maig, al Punt d’Informació Jove hi haurà una reunió per a organitzar tàndems lingüístics entre pegolins i pegolines i residents estrangers. L’encarregada de coordinar estos tàndems serà l’Associació ALMA, encarregada de gestionar el Punt d’Informació Jove pegolí, junt amb la Regidoria de Joventut.

El punt d’informació jove estarà obert dimecres i divendres de vesprada. A més, dissabtes de matí s’intentaran organitzar activitats diverses, segons va avançar la regidora de Joventut, Rebeca Bañuls. Recordava la titular de Joventut, ALMA serà l’encarregada de coordinar el Punt Jove perquè Pego no compta amb un o una tècnic de Joventut.

Dimecres i divendres s’obrirà des de les 17 hores fins aproximadament les 20h, tot i que apuntava Rebeca Bañuls, «al principi serà un poc al gust del consumidor, acoblar-nos un poc als que ens demanen els i les joves. Observarem les necessitats i el que vagen demanant-nos i, una vegada rode un poquet, ja anirem formant un poc més l’horari».

El Punt d’Informació Jove és una aula diàfana, amb dos ordinadors connectats a la xarxa, dos taules per poder jugar o xerrar, jocs i, en un futur també disposarà de llibres de lectura i consulta. Explicava la regidora de Joventut que «com l’espai és prou gran, hem posat dos taules perquè, si la gent jove ha de fer un treball, ací no molesten a ningú i poden estar tot el temps que necessiten». També comentava que el punt jove pegolí està adherit a la Xarxa Jove de la Generalitat el que permetrà tindre informació addicional i, fins i tot, es poden organitzar xerrades o activitats que demanden els i les joves de Pego, com per exemple l’exposició #Noemtoqueselwhatsapp que arribarà a la localitat al mes de juny.

Ràdio Pego preguntava tres joves participants en la festa 0,0 organitzada per la Uppca sobre la mateixa i sobre el punt d’informació jove i este manifestaven que la iniciativa els pareix «molt bé perquè pots conèixer a més gent del teu entorn que no coneixies», a més a gent que és «més major i més menuda que nosaltres». També destacaven que l’Espai Veïnal Antic Institut els permet «disfrutar del nostre oci perquè abans no hi havia cap lloc on anar a gaudir el nostre oci i este és un lloc on pots anar amb els amics i disfrutar». Ressaltaven el fet que «està protegit per persones, perquè no ens passe res».

 

2159 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!