Representants de Pego viatgen per primera vegada a Mauthausen

Una de les activitats incloses dins el I cicle sobre Memòria Històrica organtizat per la regidoria de Cultura i l’Arxiu Municipal de Pego era un viatge a Mauthausen. Demà, 10 alumnes de l’IES Enric Valor de Pego que estan investigant a l’arxiu municipal documentació sobre els cinc pegolins morts al camp de concentració nazi de Gusen, junt amb el professor d’Història Joan Morell, l’alcalde, Enrique Moll, la regidora de Cultura, Laura Castellà i el president de l’Associació per la Memòria Històrica de Pego, Jaume Sala, viatjaran a Mauthausen. Un viatge organitzat per l’Amical de Mauthausen i altres camps que els i les portarà a conèixer els camps de concentració de Mauthausen, Buchenwald i Sachsenhausen per a participar en els actes commemoratius de l’alliberament. A eixe viatge hi anirà gent de Bunyol, Morella, Torís, Bellreguard, Xàtiva i Pego.

Recordem que a finals d’octubre de 2017 un grup d’alumnes de primer de Batxillerat de l’IES Enric Valor que cursen l’assignatura ‘Història del món contemporani’ van començar una investigació a l’arxiu municipal de Pego de recerca documental sobre els cinc pegolins morts al camp de concentració nazi de Gusen: Vicent Sendra Escrivà, José Server Morell, Pascual Franqueza Alentado, Andres Sendra Morell i Carlos Sendra Sendra.

Esta és una de les activitats que està duent a terme l’IES Enric Valor des què forma part de la Xarxa Mai Més, una xarxa que «pretén, en col·laboració amb ajuntaments, associacions de recuperació de la memòria històrica i, amb altres centres educatius d’Espanya, de França i Àustria, fomentar el coneixement i la reflexió sobre l’horror dels camps de concentració nazis al temps que difon les idees de llibertat, democràcia i solidaritat per les quals van morir milions de persones sota el feixisme. Idees que formen la base de la declaració universal dels Drets Humans», apuntava el professor Joan Morell durant la presentació de l’Associació per la Memòria Històrica de Pego.

L’Ajuntament de Pego i l’Associació per la Memòria Històrica de Pego també formen part de la Xarxa Mai Més i és per això que les 10 alumnes de l’IES Enric Valor de Pego que estan realitzant la recerca sobre els 5 de Pego, el professor d’Història Joan Morell, l’alcalde, Enrique Moll, la regidora de Cultura, Laura Castellà i el president de l’Associació per la Memòria Històrica de Pego, Jaume Sala, viatjaran del 4 al 7 de maig a Mauthausen. Un viatge que s’engloba en les activitats del I Cicle sobre Memòria Històrica organitzat per la regidoria de Cultura i l’arxiu municipal de Pego.

Un viatge organitzat per l’Amical de Mauthausen i altres camps que els i les portarà a conèixer els camps de concentració de Mauthausen, Buchenwald i Sachsenhausen per a participar en els actes commemoratius de l’alliberament del camp de Mauthausen. A eixe viatge hi anirà gent de Bunyol, Morella, Torís, Bellreguard, Xàtiva i Pego.1250 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!