La riquesa ambiental futur per a Pego

El diagnòstic Ambiental que va lliurar ahir l’empresa GEA2005 a l’ajuntament de Pego destaca la gran riquesa ambiental que posseeix el municipi, tant per la presència de la Marjal com per l’entorn muntanyenc que l’envolta. Aquest diagnòstic és l’instrument que marcarà les directrius per a decidir el futur del poble, amb la participació ciutadana com a part bàsica del projecte. Ahir es va lliurar a l’Ajuntament de Pego l’inici de l’Agenda 21 Local. Un treball d’11 mesos que aporta al consistori un diagnòstic ambiental, un pla de participació, un pla d’acció local i els indicadors ambientals de la localitat. El tràmit següent és donar-li difusió a través de la regidoria de medi ambient, de fet estarà exposat durant un mes per a què tothom el conega, després pujarà a plenari per a la seua aprovació.

La característica principal de l’Agenda 21 Local és la participació ciutadana, el que implica que tant els agents econòmics com els social i la ciutadania en general siguen actors imprescindibles per a definir les línies estratègiques d’actuació futura, permetent una visió de la realitat del poble nova, pràctica i enriquidora. L’agenda 21 local és “l’ “arma” que es deu utilitzar perquè no hi haja una corporació municipal que puga canviar les directrius d’actuació d’un poble”, defineix el regidor de medi ambient, el socialista Andreu Dominguis, que va agrair la tasca iniciada per el seu antecessor Pau Folqués.

El que GEA2005 ha lliurat al consistori pegolí és el diagnòstic socioambiental del municipi. Que presenta les debilitats i fortaleses econòmiques, socials i ambientals actuals de Pego; junt al Pla d’Acció Local, és a dir, el document amb que treballarà el Fòrum Ciutadà per a decidir com serà el futur del poble, explicava Carolina Florez, coordinadora de l’Agenda 21 Local de GEA2005.

Amb el lliurament Pego entra a formar part dels aproximadament 20 pobles de la província d’Alacant que ja compten amb ella, dins la xarxa de Agenda 21 Local creada per la Diputació que abraça una cinquantena de pobles, exposava el cap de la unitat Tècnica de Planificació i Gestió de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació d’Alacant, Juan Romero.

Entrant en els resultats d’aquest diagnòstic d’agenda 21 local, Francisco Calvache, gerent de Gea05, destaca la gran riquesa ambiental de Pego, per la Marjal i per totes les muntanyes que el rodegen. La necessitat és aprofitar tota eixa riquesa natural que actualment no és valorada pels pegolins i pegolines.

Pel que fa a la part socioeconòmica es destaca que és un poble amb molt de potencial, amb molta riquesa, tot i que hi ha bastants aspectes que encara es podrien millorar, sobretot pel que respecta al comerç i a l’empresa.

L’alcalde, l’independent Carmelo Ortolà, després de l’exposat pels tècnics de l’empresa encarregada de l’estudi, apuntava a què el futur de Pego és bastant clar i que és l’aspecte ambiental el que s’ha de potenciar en el futur. Tot i que, afegeix tots els agents implicats en el municipi han d’acordar les directrius a seguir, no només l’ajuntament. La ciutat i l’urbanisme que ha de vindre han de ser, segons Ortolà, compatibles amb la marjal i l’entorn muntanyenc de Pego.




544 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!