La biblioteca de Pego rep el premi María Moliner d’animació a la lectura

És la primera vegada que aconsegueix el premi, si ve ha estat la segona vegada que la biblioteca es presentava a aquest concurs, una convocatòria del Ministeri de Cultura i Esport per a localitats de menys de 50.000 habitants, amb la finalitat de fomentar la lectura.

Segons s’explica en la convocatòria, el concurs té per objectiu premiar a aquelles biblioteques de municipis que duguen a terme un projecte únic que incloga les accions d’animació a la lectura, l’eficiència i labor bibliotecària, la integració social en la seua comunitat, així com l’ús de les noves tecnologies. El premi María Moliner està dotat amb 2.014€ que han de ser invertits en la compra de llibres infantils i juvenils. Escoltem la tècnica de Cultura, Marisol Sendra.

La regidora de Cultura, Laura Castellà, ha parlat del premi com a recompensa a un treball intens al llarg de tot l’any per tal d’atraure els menuts i majors a la biblioteca i aconseguir nous lectors inculcant l’estima per la lectura a la població des de ben xicotets.

Tota aquesta tasca es veu reflectida en dades com la xifra de carnets de lectors que té la biblioteca de Pego, actualment, hi ha 3.145 persones amb carnet de lectura, d’elles 1.527 corresponen a xiquets i joves. La bibliotecària, Rosa Maria Lucas, ha percebut un augment del nombre de nous lectors i lectores a través dels carnets nous i de les renovacions que fa cada cert temps. En l’última setmana en va tramitar 20.
934 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!