Acords del ple ordinari del mes de novembre

Ahir es va celebrar el ple ordinari de la corporació municipal de Pego. Una sessió telemàtica en la qual es va acordar desestimar el recurs de reposició contra l’acord plenari del 19 de novembre de 2020 presentat quasi fa un any per l’empresa Inversions Patrimonials de la Marina, la qual havia d’executar el projecte del camp de golf. En aquell acord, recordem, el ple decidia llevar-li a la mercantil la condició d’agent urbanitzador per no haver iniciat les obres, incomplint així els termes del contracte d’adjudicació. L’empresa va presentar un recurs de reposició en desembre de 2020, i ahir es va acordar desestimar-lo amb els vots a favor de l’equip de govern -socialistes i Ciutadans de Pego Independents- i Compromís. El Partit Popular i Ciudadanos votaren abstenció. Els motius d’aquesta desestimació els exposà la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà.

Una vegada més, va haver debat sobre el camp de golf entre govern i oposició. Escoltem al portaveu de Ciudadanos, Simón Ortolà i al del Partit Popular, Ferran Gonzàlez.

Per part seua, Compromís es va mostrar preocupat per la possibilitat que l’equip de govern haja negociat amb altres empreses per a dur a terme un projecte, el del camp de golf, que els valencianistes consideren caducat. Escoltem al regidor Àngel Oltra.

L’alcalde, Enrique Moll, confirmà aquest punt de la negociació perquè l’empresa adjudicatària, Inversions Patrimonials La Marina siga adquirida per una altra mercantil que duga a terme el projecte i reiterà de nou que els socialistes aposten pel camp de golf com a impulsor de l’economia local.

REBUIG A LA MOCIÓ DE COMPROMÍS 

En la sessió es va abordar una moció del grup Compromís per Pego, en la qual proposava crear una línia d’ajudes per a la reforma dels habitatges del nucli històric. Els valencianistes han comprovat que hi ha fins a 129 cases abandonades o en mal estat i plantejaven que l’Ajuntament habilite subvencions per tal que tornen a ser ocupades i rehabilitades per empreses locals. Demanaren valentia a la resta de membres de la corporació per apostar per un nou model urbanístic basat en la revitalització i recuperació del centre històric, a través de l’aprofitament d’infraestructures que ja n’existeixen, com són les cases ja construïdes, front al model de macroprojectes urbanístics executats habitualment per empreses de fora de Pego. Escoltem la defensa de la moció per part del regidor Víctor Climent.


El regidor de Ciudadanos, Simón Ortolà, va afegir una esmena a la moció.


Compromís acceptà l’esmena amb variacions, per a afegir a la seua moció que l’Ajuntament de Pego es comprometria a demanar ajudes a les institucions europees, estatals, autonòmiques i provincials per a la rehabilitació dels habitatges del nucli històric.
Per part de Ciutadans, Alícia Siscar qualificà la proposta de Compromís com a populista.


I els populars van fer una altra proposta, com és ampliar les ajudes i crear bonificacions. Escoltem al portaveu Ferran Gonzàlez.


El grup socialista, per veu de la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, es va oposar a la moció perquè la trobaven inviable econòmicament i tenien massa dubtes. Castellà afirmà que el plantejament de Compromís era només una declaració d’intencions.


Tot i que Víctor Climent aclarí que Compromís plantejava que les ajudes havien de concretar-se en un plec posterior i ser dotades amb les quantitat que s’estimara convenients, la proposta no va eixir endavant. Comptà només amb els vots a favor de Compromís i Ciudadanos. El PSPV-PSOE i Ciutadans de Pego votaren en contra, el PP abstenció.

A més, a més, en la sessió es va acordar una modificació de crèdits per tal de destinar 77.160€ del pressupost d’enguany a la modificació de les línies de subministrament d’energia elèctrica que es troben en la rotonda situada davant la Cooperativa. Una actuació que durà a terme l’Ajuntament de Pego en col·laboració amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. Aquesta última té previst dur a terme un projecte, el qual afectarà a la rotonda, per a la millora de la seguretat vial i de l’accés al polígon i al casc urbà de Pego.

En un altre punt de l’ordre del dia es va aprovar l’avantprojecte del Pla Local de la Joventut, el qual estarà preparat definitivament, per a la seua aprovació en desembre de 2022, segons indicà el regidor de Joventut, Raül Tamarit. L’avantprojecte va rebre el suport de tots els partits de la corporació, excepte de Ciudadanos, que va votar abstenció.

I, entre els assumptes de tràmit, una modificació de les bases d’execució del pressupost de 2021 amb la finalitat de corregir una errada i destinar així, finalment, 15.000€ de subvenció a l’associació protectora d’animals de Pego, APROP. I és que en les bases se li destinà per error 10.000€ al conveni amb l’associació.

DUES DECLARACIONS INSTITUCIONALS

Ja en l’apartat de mocions i assumptes d’urgència es va donar lectura a dues declaracions institucionals acordades i presentades conjuntament pels cinc partits que formen la corporació municipal. Una amb motiu del 25 de Novembre, Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona. Text que va ser llegit per l’alcalde, Enrique Moll.

I la segona va ser una declaració per a exigir la reforma del sistema de finançament autonòmic. Document que va ser llegit per la portaveu de Compromís, Anna Sastre, i en el qual s’insta a la ciutadania a participar en les manifestacions convocades per la Plataforma Valenciana per un finançament just per al 20 de novembre a Alacant, València i Castelló.

Ambdues declaracions les escoltarem en properes edicions de l’Informatiu Ràdio Pego. A més, a més, el ple ordinari es podrà escoltar de nou diumenge a partir de les 8 del matí en el 107.8 de l’FM i via streaming en el nostre web www.radiopego.com.

922 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!