Homenatge dels socialistes de la comarca als republicans afusellats en el cementeri de Dénia

Ahir al cementeri de Dénia va tindre lloc l’homenatge del PSPV-PSOE de la Marina Alta als republicans de la comarca afusellats pel franquisme a la paredassa.


Ahir es va llegir els noms dels militants republicans afusellats en una tàpia del cementeri de Dénia en l’any 1939, 49 en total, alguns d’ells veïns de Pego. Els noms van ser llegits un a un davant el mateix mur on els van assassinar fa ja 82 anys. Escoltem alguns d’eixos noms…


En l’acte van intervindre Vicent Grimalt, secretari local de l’agrupació socialista de Dénia; Rosa Avellà, secretaria de Memòria Històrica del PSPV a la Marina Alta; Matías Alonso, coordinador del Grup Recuperació de la Memòria Històrica; i Adrián Blas Mínguez, delegat a la Comunitat Valenciana de l’associació AMICAL. Escoltem a Vicent Grimalt.


Coincidint amb aquest acte, ahir, al cementeri denier arribaven les restes d’Enrique Fuster Gilabert un sindicalista veí de Dénia afusellat a Paterna en el 1940. Fet que celebrava una familiar.


Durant l’acte també va haver un record per als descendents dels afusellats que ja no estan, i que per primera vegada no han pogut acudir a aquest acte. Persones per a les quals va tindre unes paraules Laura Castellà, de Socialistes Pego.


Fernando Oltra van participar amb el seu testimoni. Va contar que tenia 6 anys i el seu germà, mort enguany, tan sols 4, quan el 22 de novembre de 1939 van assassinar en aqueixa mateixa tàpia al seu pare, Fernando Oltra Ortolà, a l’edat de 33 anys. La repressió dels vencedors sobre la seua família no va parar ahí.
577 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!