Hui s’ha iniciat el curs de citricultura ecològica

Curs organitzat per Creama Pego i impartit per tècnics de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries. El curs va haver de canvi d’aula per l’alta demanda d’assistència. Es desenvoluparà al saló d’actes de la Cambra Agrària. Comença hui i finalitza el 10 de novembre.

 p1290301La regidoria de Creama Pego, després de conèixer les inquietuds i els interessos dels seus usuaris i les seues usuàries va demanar diferents cursos a l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) i de tots ells, estos van concedir el curs que ha començat este matí i que finalitzarà el proper dijous, 10 de novembre, explicava l’Agent de desenvolupament local de Creama Pego, Alicia Carbonell per iniciar el curs de ‘Citricultura ecològica’.

p1290307

El regidor d’Agricultura,
Andreu Dominguis, present a la inauguració del curs destacava la bona acollida del mateix i ressaltava que «tot i que les coses hui en dia no marxen com deurien marxar, tots els que tinguen una inquietud per l’agricultura deuen buscar noves fórmules i una d’elles és l’agricultura ecològica».

p1290316

El curs comptarà cada dia amb un tècnic
especialitzat en cadascuna de les matèries que s’abordaran. Hui el primer expert a dirigir-se als i les assistents ha estat Vicent Bèrnia, tècnic del Comitè d’Agricultura Ecològica. Explicava que, per les característiques del curs anaven a intentar «extraure tot el que qualsevol agricultor interès i ha d’aplicar per a fer producció vegetal». Bérnia els ha facilitat la Guia d’ús de la normativa europea de producció ecològica per a agricultors 2016 i ha incidit en el fet que esta «només ens indica quines pràctiques estan permeses i quines no estan autoritzades».


L
a resta de tècnics sí que «faran una aplicació real d’experiències d’agricultora ecològica al camp valencià», explicava el tècnic del CAE i també avançava la presència, a partir de les 12h., d’un llaurador expert en agricultura ecològica, Francisco Girona.

p1290306La resta de sessions són les següents:

– Dimarts 8 de novembre Enrique Moscardó, enginyer tècnic agrícola de l’IVIA abordarà la ‘Biodiversitat i les cobertes vegetals en cítrics ecològics i les tènciques de cultiu’.

– Dimecres 9 de novembre, l’enginyer tècnic agrícola de l’IVIA, Ricardo Herrero, parlarà sobre ‘Fertilitat en cítrics ecològics’.

– Dijous 10 de novembre, el tècnic de l’Estació Experimental de Carcaixent, Alfons Domínguez, plantejarà la ‘Sanitat en cítrics ecològics’.

 

10096 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!