Els Encontres a Beniarbeig 2018 celebraran el ressò i qualitat del cicle literari en el seu cinqué aniversari

Ahir es va presentar a la Biblioteca de Beniarbeig la cinquena edició dels Encontres a Beniarbeig, una iniciativa que no només ha mantingut des del principi un ferm segell de qualitat, sinó que ha vist reconeguda la seua constància i perseverança a l’hora de bastir unes jornades sobre literatura i història amb ressò tant dins la Marina Alta com en el conjunt de les comarques centrals. Els cinquens Encontres a Beniarbeig recapitularan tot allò abordat en les anteriors edicions amb un programa eclèctic on tornaran al municipi els ponents destacats.

IMG_20171214_104527El contingut de la cinquena edició focalitzarà en totes les temàtiques abordades durant les anteriors edicions, segons va indicar el coordinador del cicle, l’escriptor i catedràtic Tomàs Llopis, qui estar acompanyat en la presentació per l’alcalde de Beniarbeig, Vicent Cebolla i el bibliotecari d’esta localitat, Pau Bañó. Llopis va resumir un programa on el públic retrobarà cares conegudes que ja van encapçalar reeixits encontres.

Atés el caràcter especial de l’aniversari, el calendari l’obrirà el proper dijous 18 de gener l’espectacle sobre la poesia de Joan Valls que duu per títol Balls en Valls, a càrrec de Jordi Botella i La Nova d’Alcoi. El dijous 8 de febrer retornarà a Beniarbeig la filòloga eslovena Simona Skrabec per presentar el seu estudi Una pàtria prestada. Lectures de fragilitat: una presentació que donarà continuïtat a l’anterior ponència de Skrabek sobre la vertebració d’Europa a través de la producció cultural. Així mateix, Joan Francesc Mira oferirà el dijous 1 de març la ponència L’ofici i la responsabilitat del traductor des de les meues traduccions, una interessant aproximació per part de l’artífex de les celebrades traduccions al català d’obres fonamentals com L’Odissea o La Divina Comèdia. D’altra banda, el dijous 22 de març l’historiador Antoni Furió abordarà en Joan Fuster i la història el vast llegat i contribució de l’assagista de Sueca mentre que l’historiador mallorquí Antoni Riera debutarà en els encontres el dijous 19 d’abril amb la comunicació Aspectes de l’alimentació a l’època medieval i moderna. Dues singulars conferències que precediran la darrera del cicle –dijous 10 de maig– a càrrec de la professora de la Universitat d’Alacant Carmen Alemany, la qual tancarà el programa amb la xarrada La poesia cubana després de la Revolució.

Unes conferències que tindran lloc a la Biblioteca de Beniarbeig a les 19:30 hores –excepte les dues últimes del 19 d’abril i del 10 de maig, que seran a les 20.00 hores– i que, tal com ha assenyalat Llopis, estan encapçalades per figures de primera línia dins dels respectius àmbits. Unes cinquenes jornades que plantegen, en definitiva, commemorar des d’una visió eclèctica i transversal el gruix d’unes temàtiques que ja s’han analitzat en les cinc edicions realitzades i que ara tornaran a reviure’s a Beniarbeig, al cor de la Marina Alta.

 

1905 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!