«És gratuït internet?»

Eixa és la qüestió que dimecres passat la Unitat de prevenció comunitària de conductes addictives i la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i les Valls proposaven a mares i pares i hui han plantejat a xiquets i xiquetes de 5é i 6é de primària de totes les escoles de Pego.

P1350233«És internet gratuït?» És una pregunta que sembla que tinga una senzilla resposta, però al darrer amaga moltes reflexions que habitualment no contemplem. I és per això que ha estat el títol elegit per la Unitat de prevenció comunitària de conductes addictives i la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i les Valls per a reflexionar sobre una eina que actualment està a l’abast de pràcticament tot el món.

Este matí, al teatre municipal xiquets i xiquetes d’entre 10 i 12 anys de totes les escoles pegolines han rebut una xerrada sobre els perills que s’amaguen al darrere de l’accessible internet. Raquel Nadal, educadora social de la Uppca explicava que ha estat una qüestió demandada des de les escoles a la que tant la regidora de Serveis Socials, Rebeca Bañuls, com ella mateixa, van accedir convençudes de la seua importància. El ponent, Sergio Serna, els ha transmés «els riscos» associats a internet.

P1350231Hui han participat en esta xerrada o taller, l’alumnat de 5é i 6é, però la intenció realitzar una altra jornada dirigida a l’alumnat de 3r i 4t perquè l’expert en la matèria, Serna, considera que el llenguatge i concepte a gastar són diferents depenent de les edats a qui es dirigisca la xerrada.

Esta xerrada de hui complementa la que es va fer dimecres passat a la Casa de Cultura, amb el mateix títol, però dirigida a mares i pares, confirmava Raquel Nadal. Aquella, apuntava l’educadora social, «va treballar que els pares i mares conegueren termes amb els que no estan familiaritzats» i una de les coses en les que va incidir especialment el ponent, va ser «la comunicació, que els pares i mares parlen estes coses amb els fills i les filles».

En la xerrada dirigida a pares i mares, Sergio Serna va presentar un glossari amb paraules que definixen noves actituds a partir de l’ús de les xarxes socials i que tenen connotacions negatives com per exemple phubbing, quan es presta més atenció al mòbil o qualsevol dispositiu electrònic que a l’entorn i la gent que et rodeja. Sexting, consistix en l’enviament de vídeos o fotos de contingut sexual produïts per la persona que remitix per a altres persones. Sextorsion, la forma d’explotació sexual en la que es fa xantatge a una persona a partir de fotografies o vídeos de la persona nua la imatge pot haver estat furtada, però es compartix a través d’internet. Grooming, pederastes que aconseguixen imatges de menors fent-se passar, justament per això, per menors. Ho feia perquè considera que és bo conèixer-les i poder gastar quan es converse d’internet i els seus perills amb els fills i les filles.

 

1721 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!