L’Ajuntament de Pego s’adherix a la convocatòria ‘Donem llum al tren’

La ciutadania de la Safor i la Marina Alta està cridada a participar este dissabte, 16 de desembre, en una concentració que tindrà lloc al Parc de l’Estació d’Oliva a partir de les 18:30 h, sota el lema ‘Donem Llum Al Tren’. La convocatòria, recolzada per tots els grups polítics olivers i per ajuntaments com el de Dénia, Pedreguer, Ondara, El Verger o Pego o el Cercle d’Empresaris de la Marina Alt, ve motivada per l’anunci, el passat 4 d’octubre, del ministre de Foment, Íñigo de la Serna i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, sobre la inversió de més de 800 milions d’euros en un pla de millora del servei de rodalies a la Comunitat Valenciana. Van presentar l’esborrany del pla i, una vegada més, deixa fora la prolongació de la línia des de Gandia fins a Oliva i Dénia.

L’Ajuntament de Pego, per decret d’alcaldia, s’adherix a la convocatòria reivindicativa per demanar que el tren aparega en el pla de millora del servei de rodalies de la Comunitat Valenciana. L’adhesió ha estat per decret d’alcaldia perquè, segons ens ha explicat l’alcalde, Enrique Moll, la carta demanant l’adhesió la van rebre ahir i no ha donat temps de convocar una junta de portaveu per fer l’adhesió conjunta. No obstant això, hem de dir que el mateix alcalde ens ha comunicat que tots els grups polítics que conformen la corporació municipal pegolina s’han adherit a la convocatòria de demà dissabte a Oliva.

decret adhesio

AO_DONEM-LLUM-AL-TREN-TARJAAixí tots els veïns i totes les veïnes de Pego, com de la resta de la ciutadania de la Marina Alta i la Safor estan cridats i cridades a participar en la concentració que tindrà lloc demà dissabte, 16 de desembre, al Parc de l’Estació d’Oliva a partir de les 18:30 h, sota el lema #DonemLlumAlTren. La iniciativa es va presentar al públic dijous passat per part de l’alcalde d’Oliva, David González, qui va estar acompanyat de tots els portaveus de la resta de grups polítics amb representació a l’Ajuntament d’Oliva, a més dels representants de l’Agenda Local 21. I és que esta convocatòria compta amb el recolzament de tots els partits. Així mateix, compta amb el recolzament dels alcaldes de la Marina Alta de poblacions com Dénia, Ondara, El Verger o Pedreguer, però també amb el suport del Cercle d’Empresaris de la Marina Alta, entre d’altres.

La decisió d’esta nova mobilització per reivindicar el tren fins a Oliva i Dénia s’ha pres després de l’anunci, el passat 4 d’octubre, del ministre de Foment i el president de la Generalitat Valenciana sobre la inversió de més de 800 milions d’euros en un pla de millora del servei de rodalies a la Comunitat Valenciana que, una vegada més, deixa fora la prolongació de la línia des de Gandia fins a Oliva i Dénia.

L’alcalde d’Oliva denunciava la manca d’interés tant del govern central com de la Generalitat per fer efectiva la prolongació de la línia del tren fins a Oliva i Dénia, subratllant que la decisió de prioritzar altres actuacions “és completament arbitrària, responent no a criteris tècnics, sinó a polítics”. En este sentit, ha lamentat que les diferents gestions realitzades amb les administracions central i autonòmica “no hagen tingut cap fruit”, així com el fet que el tram Gandia-Oliva-Dénia “és l’únic de tot el litoral valencià que no té cap connexió de ferrocarril”.

Des de l’any 1974, les comarques de la Safor i la Marina Alta pateixen un greu dèficit de comunicacions que, més de quatre dècades després, encara no s’ha resolt. I ara, a les portes de l’any 2018, la ciutadania d’estes comarques està a punt de perdre una oportunitat per fer-ho possible.

El passat 4 d’octubre, el ministre de Foment i el president de la Generalitat Valenciana van anunciar el compromís de presentar en novembre d’enguany un pla director per millorar el servei de rodalies a la Comunitat Valenciana, que comptarà amb una “elevadíssima inversió” d’aproximadament 800 milions d’euros per a la renovació general d’aquest, i serà assumida íntegrament pel Govern de l’Estat. Malauradament, la prolongació de la línia fins a Oliva torna a quedar-se fora, i això que forma part de la Fase 1 del Tren de la Costa, de la qual només s’executarà una part, la duplicació de la via de Cullera a Gandia.

1726 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!