El concert de Festes de l’Orfeó de Pego celebra amb tots els honors els 50 anys de música coral a Pego

Més de 300 veus han format part de la formació al llarg del seu mig segle de vida. S’han cantat vora 300 cançons. S’ha actuat en més de 50 localitats i en companyia de més de 40 corals. L’Orfeó de Pego va començar anomenant-se ‘Cor de Pego’, després va passar a ser ‘Coral del Alma Mater’ i a continuació va passar al nom actual. Han dirigit la formació coral 7 persones: Pep Sendra Piera, Vicent Escrivà Monzó, Ximo Sastre Torrens, Dolores Amelia Medina Sendra, José Manuel Campoy i Pere Romà i Rocher. Ho fan des de la diversitat, amb estils propis, però sempre amb l’objectiu d’enriquir el conjunt coral. El de dissabte, va ser un concert d’aniversari participatiu, on els i les actuals components de l’Orfeó van voler compartir este especial esdeveniment amb antics i antigues cantants de l’Orfeó. Va ser en les dos últimes cançons: ‘T’he mirat’ i ‘La pescadoreta’. A més, la formació coral va reconèixer Rosita Sastre Pérez, Jordi Seguí Cots, Pere Romà i Rocher i a Pep Sendra Piera.

conert orfeo bancsL’església de Nostra Senyora de l’Assumpció dissabte passat es va omplir de gom a gom per testimoniar l’especial concert de commemoració dels 50 anys de vida de l’Orfeó de Pego. Un concert que va presentar un repertori significatiu de peces, que van incloure cançons que pogueren ser «reconegudes i apreciades» per cantants i per púlbic. La tria també va tenir en compte aquelles composicions que identificaren cadascuna de les 7 persones que durant els 50 anys de l’Orfeó han agafat la batuta per dirigir-lo des del 1967: Pep Sendra Piera, Vicent Escrivà Monzó, Ximo Sastre Torrens, Dolores Amelia Medina Sendra, José Manuel Campoy i Pere Romà i Rocher.

20170617_22482050 anys donen per a molt. Com explicava el portaveu de l’Orfeó han estat més de 300 veus les que han format part de l’agrupació coral al llarg del seu mig segle de vida. S’han cantat vora 300 cançons. S’ha actuat en més de 50 localitats i en companyia de més de 40 corals. L’Orfeó de Pego va començar anomenant-se ‘Cor de Pego’, després va passar a ser ‘Coral del Alma Mater’ i a continuació va passar al nom actual».

20170617_232218«Hem volgut fer un concert participatiu» i és per això que des de fa pràcticament un any van començar a convidar a totes les persones que, en algun moment, van formar part de l’Orfeó perquè s’uniren al Concert de Festes. Per a ells i elles, van triar especialment dos peces de les més cantades al llarg del recorregut de la formació coral, ‘T’he mirat’ i ‘La pescadoreta’. Dos cançons que es van deixar per al final del concert, per aprofitar i fer la foto de família en acabar el repertori previst.

Cap al final del concert l’Orfeó es va prendre un xicotet descans musical per a passar a l’emoció i és que va voler reconèixer la tasca de 4 persones. En primer lloc van voler ressaltar la fidelitat de 20170617_232643Rosita Sastre Pérez, la component més longeva de l’Orfeó, qui ha dedicat 47 anys de la seua vida a posar-li veu. 20170617_232724A Jordi Seguí Cots «per la seua dedicació, temps i treball que han fet possible realitzar el 50 aniversari d’este grup coral».20170617_232805 Pere Romà i Rocher «per tots els anys que ha portat al front de la direcció, 30 anys». Finalment, van ressaltar «la passió que ha tingut i té per la música i per com l’ha transmesa» a Pep Sendra Piera.

20170617_233503Així les coses, com bé intuïen els i les actuals components de l’Orfeó de Pego este anava a ser un concert per al record. I així ho va ser. Este concert quedaran les fotos, els vídeo enregistrats i, sobretot, el record que cadascú cree sobre l’esdeveniment.

 

2669 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!