La Regidoria d’Igualtat tiny amb els colors de la bandera LGTBi+ els bancs del Passeig Verdales per a recolzar i alhora visibilitzar el col·lectiu

Fa aproximadament una setmana que els bancs del Passeig de les Verdales van canviar el color fusta pels colors de l’arc de Sant Martí, els que reproduïx la bandera LGTBi+. El roig, taronja, groc, verd, bau i violeta simbolitzen la diversitat d’esta comunitat que continua lluitant per ser reconeguda i acceptada per la majoria de la societat. A partir de dijous 22 de juny, en fer-se fosc, la façana de l’Ajuntament de Pego també lluirà eixos colors.

IMG-20170615-WA0000Des de fa, aproximadament una setmana, els bancs del Passeig de les Verdales han mudat de color. Han passat del fusta al multicolor arc de Sant Martí: roig, taronja, groc, verd, blau i violeta, els colors que conformen la bandera LGTBi+. Amb esta iniciativa la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego ha començat una campanya de sensibilització cap a este col·lectiu que encara continua estigmatitzat en molts àmbits de la nostra societat. De la tasca de pintar el bancs s’ha encarregat la brigada de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Pego, el que agraïx el regidor d’Igualtat, José Merí.

IMG-20170615-WA0001La Regidoria d’Igualtat té previst continuar esta setmana escampant els colors LGTBi+ pel poble i és per això que des de dijous 22 i fins el 30 de juny, en fer-se fosc, lluiran a la façana de l’Ajuntament eixos sis colors que venen a simbolitzar la diversitat d’esta comunitat. La iniciativa pretén recolzar les persones LGTBi+ i visibilitzar esta realitat social. Alhora vol conscienciar la població sobre la importància de tolerar totes les identitats sexuals i de gènere, les heterosexuals, però també les del moviment LGTBi+, és a dir, de lesbianes, gais, persones transsexuals, bisexuals i intersexuals i altres com queers, travestis o transgènere.

not5479Dimecres, 28 de juny, dia de l’orgull, lluiran als balcons de l’Ajuntament de Pego les banderes LGTBi+ per acord plenari. L’origen d’este dia es remunta al 28 de juny de 1969, quan a un bar de New York anomenat Stonewall, el col•lectiu homosexual va decidir enfrontar-se a la policia pels fustigaments que patien donant lloc a la primera manifestació pública reivindicativa gay. La noció bàsica de l’«orgull gai» consisteix que cap persona ha d’avergonyir-se del que és.

2171 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!