La identitat de poble, eix fonamental en la celebració del 9 d’Octubre a Pego

Ahir es va celebrar l’acte institucional del 9 d’Octubre a la plaça Jaume I de Pego, amb l’assistència de quasi tots els membres de la corporació municipal. Hi estaven regidors del PSPV-PSOE, de Compromís, del Partit Popular i de Ciutadans de Pego Independents…


L’acte va reunir un bon nombre de veïns i veïnes que van gaudir d’una programació principalment musical. Per a començar, l’equip de govern en primer lloc, i, a continuació els regidors del grup municipal de Compromís, van fer dues ofrenes florals a l’estàtua d’En Jaume I. Homenatge al conqueridor que es va completar amb el discurs institucional, enguany a càrrec de la regidora de Cultura, Urbanisme i Medi Ambient, Laura Castellà.


En la seua intervenció, l’edil recordà el motiu de la celebració, que va resumir en la paraula identitat.

Castellà instà a celebrar un dia en què se celebra, segons digué tot allò que uneix als valencians, que, segons afirmà, «és més important del que ens separa». També reivindicà la identitat dels pobles i els valors que la configuren, com són el paisatge, la música, els costums i les gents.

La regidora advocà per treballar conjuntament per a defensar i mantindre aquesta identitat.

El programa de l’acte va incloure, després de l’homenatge a En Jaume I, l’actuació dels Dansaires d’Uxola, que ballaren un fandango i una jota amb la música de La Clandestina.

I també l’actuació de l’Orfeó de Pego, que va interpretar quatre cançons.


La segona part del programa la protagonitzà el quintet de metalls Al Vent, qui oferí un repertori format per 10 peces. Obriren amb el Nessun Dorma, ària de l’Òpera Turandot, de Puccini


Va ser un concert interactiu, en el què els membres del quintet convidaren al públic a participar en un joc d’endevinalles.

En finalitzar l’actuació del quintet Al Vent, l’acte institucional del 9 d’Octubre va concloure amb la interpretació de La Muixaranga per part de La Clandestina.
         

 

1216 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!