El Festival Coral de Primavera transita entre el final de l’hivern, la Setmana Santa i la primavera

L’Orfeó de Pego este diumenge passat va compartir l’escenari de la parròquia de la Sagrada Família amb la Coral ‘Grup Serrillàs’ de Gata de Gorgos. Totes dos formacions corals van triar un repertori variat que començava ple de tristesa i alçava el vol en la segona part.

L’Orfeó de Pego diumenge passat va compartir escenari amb la Coral ‘Grup Serrillàs’ de Gata de Gorgos. Una formació que va començar a caminar allà pel 1978. Explicava abans d’iniciar-se les actuacions el director de l’Orfeó, Pere Romà i Rocher que «els dos cors han coincidit en alguns festivals» però destacava el realitzat a Gata el 1998 per celebrar els 20 anys del Grup Serrillàs i la visita de la formació gatera l’any següent a Pego per a, igual que diumenge, compartir el Festival Coral de Primavera l’any 1999.

Sobre el repertori del Festival de Primavera, avançava Pere Romà, que anava a ser «variat» per les dates en què es va celebrar quan «venim de l’hivern amb múltiples celebracions religioses i alhora amb la intenció de donar la benvinguda al bon temps plens de goig i d’alegria». I així va ser.

Totes dues actuacions, primer la Coral ‘Grup Serrillàs’ de Gata de Gorgos i després l’Orfeó de Pego, van programar per començar cançons religioses com ‘Cerca de ti, señor’ de Lowell Mason (1792-1872) i ‘O Domine Jesu Christe’ de G.P. da Palestrina (1525-1594) per part de la formació gatera i ‘O Bone Jesu’ també de da Palestrina, ‘Vós Sou Senyor’ de J.S. Bach (1685-1750) i ‘Tristis Est Anima Mea’ de Michel Haydn (1737-1806) per part de l’Orfeó pegolí.

En la transició cap a la primavera, cançons com ‘La Barca de Oro’ de Ramón Noble, ‘Maite’ de Pablo Sorozábal (1897-1988), ‘La Reina del Placer’ de Alain Langrée recollida per Xavier Montsalvatge i ‘Que tinguem Sort’ de Lluís Llach, van ser les escollies pel Grup Serrillàs de Gata.

L’Orfeó de Pego va continuar el repertori amb ‘Una Mà, Un Cor’ de Leonard Bernstein (1918-1990), ‘Contigo en la distancia’ de Désar Portillo de la Luz arranjada per Alberto Carbonell i va finalitzar amb ‘Salió de Jamaica’ una cançó popular anònima arranjada per M. Ángel Viro.

El Festival Coral de Primavera va concloure amb la interpretació conjunta de la Coral ‘Grup Serrillàs’ de Gata i l’Orfeó de Pego de la peça ‘Signore delle cime’ de Giuseppe di Marzi (1935-2015).

1999 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!