12.000 persones diuen prou a les retallades en l’educació pública i sí al valencià a la Trobada de Benitatxell

Un somni esdevingut realitat, la realització de les Trobades a Benitatxell, per a l’alcalde de la localitat. Des de la Universitat d’Alacant es va afirmar que els pares i les mares “heu fet la millor inversió possible pels vostres fills i filles portant-los a la línia en valencià i estant al seu costat tots els dies en el procés de formació”. L’assistència pegolina enguany es va notar més que altres anys, amb la presència del projecte Comenius ‘Aigua i desenvolupament sostenible’.
La marea roja –pel color dominant en la camiseta d’enguany de la Trobada- va recórrer els principals carrers de Poble Nou de Benitatxell encapçalada amb el tradicional so de la dolçaina i el tabal. Acompanyada també de la batucada. La música que no falta mai a les cercaviles i que enguany posava la banda sonora a un passacarrer on el rebuig a les retallades en l’escola pública eren més presents que mai a les moltes pancartes que van desfilar pels carrers de Benitatxell amb lemes com ‘per la qualitat de l’educació. No a les retallades’ o ‘L’ensenyament és un dret, no un negoci’.

La portaveu de la Universitat d’Alacant, directora de la Seu Universitària de Benissa, Teresa Morell va assegurar que els pares i les mares “heu fet la millor inversió possible pels vostres fills i filles portant-los a la línia en valencià i estant al seu costat tots els dies en el procés de formació”. Es mostrava convençuda Teresa Morell que “aquest és un bon camí de futur pels nostres fills i per a tota la societat valenciana”.

L’objectiu actual, apuntava la portaveu de la Universitat d’Alacant, està en què “els alumnes actuals de primària, quan acaben la secundària parlen bé les dues llengües oficials i també l’anglès”. Un objectiu que qualificava com a “imprescindible”.

Teresa Morell acabava el missatge de la Universitat d’Alacant posicionant-se a favor de l’educació en valencià, en anglès i rebutjant les retallades en educació.

Des d’Escola Valenciana, Voro Golfe, donava ànims per continuar lluitant en la contesa que des de fa anys es duu endavant des de la Federació Escola Valenciana, de la que forma part la Cappev –qui organitza les Trobades a la Marina Alta- i que ara s’ha intensificat amb el rebuig a les retallades a l’escola pública.

L’alcalde del poble amfitrió de les XXVII Trobades de la Marina Alta, l’alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Josep Femenia, reconeixia que “estàvem esperant-vos amb els braços oberts”. Femenia declarava que “darrere de la vostra presència hi ha molt de valor, molta riquesa, moltes coses que tenim en comú que hem de tirar endavant”. Confessava l’alcalde de Benitatxell que l’acollir les Trobades feia realitat “el meu somni”, saldant així un deute amb la societat de Benitatxell.

Centrant-se en l’actualitat que sobrevolava la Trobada, les retallades en educació i en els serveis públics en general, l’alcalde del Poble Nou, declarava que “les retalles als serveis públics no garantixen els serveis mínims, sinó tot el contrari, estem empobrint-nos” i és per això que demanava Josep Femenia que “els pobles ací presents se n’adonen de la urgència del moment i no deixen passar l’oportunitat d’exercicir els seus drets”.

Afirmava Josep Femenia que “la llibertat per triar una escola valenciana sense retallades és vital per a tindre ciutadans i ciutadanes plurilingües que estimen la seua cultura, i alhora respecten les altres cultures”.

La presència pegolina a les Trobades va ser important, com és habitual. Enguany, a més de les AMPA dels col•legis públics Ambra i Carolina Sala, la presència del col•legi públic Rosalia Bondia va ser notable, amb la seua proposta de cocktails molt demandada pels xiquets i xiquetes. Serafina Cabrera, directora de l’escola desvelava els ingredients d’estos cocktails i explicava que “la idea naix del Comenius de l’aigua”.

També estava present, amb l’objectiu de promocionar el programa Comenius ‘Aigua i desenvolupament sostenible’ el col•legi públic Ambra que triava els pals de pluja per a donar valor al producte líquid eix central del programa europeu, com explicava Irene Escrivà, directora de l’escola pegolina.

L’IES ‘Enric Valor’ també estava present enguany a la Trobada. La seua aposta per a destacar la importància de l’aigua de bona qualitat consistia en un enginyós cotxe ‘funambulista’ amb control remot que tenia com a objectiu “rescatar el samaruc”, com explicava el coredactor del projecte Comenius, Juanjo Llorca.

Al perfil facebook de Ràdio Pego hi ha penjat un àlbum de fotos on, cap al final es poden veure el que acabem d’explicar.
728 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!