UGT i CC OO anuncien una parada de ´collidors´ per la congelació salarial i les ETT

Els dirigents sindicals denuncien la “impossibilitat de contemplar un mínim acord” amb la patronal. La congelació de les retribucions i la negativa patronal a regular la contractació de persones a través d’empreses de treball temporal (ETT) són els principals motius de la vaga anunciada.
La llarga negociació del conveni col•lectiu de “collidors” citrícoles, que aglutina a uns 80.000 empleats eventuals del País Valencià durant la campanya tarongera, ha portat als sindicats UGT i CCOO a convocar una vaga indefinida en el sector a partir del pròxim dia 28 de novembre. Pego rebia avui la visita del responsable de la secció agroalimentària d’UGT per a començar a informar de la proposta de mobilització als afectats.

Els dirigents sindicals denuncien la “impossibilitat de contemplar un mínim acord” amb la patronal. Segons estes organitzacions laborals els ocupadors del sector, és a dir el comerç privat i les cooperatives “han passat de considerar uns increments salarials reduïts a donar un gir radical a la seua proposta perquè oferixen un increment zero dels salaris”. La congelació de les retribucions i la negativa patronal a regular la contractació de persones a través d’empreses de treball temporal (ETT) són els principals motius de la vaga anunciada. Segons l’opinió dels sindicats, els salaris abonats per les ETT són un 40 % inferiors els de les empreses del sector.

Des dels anys noranta no s’havia produït una mobilització en l’activitat citrícola de la Comunitat Valenciana.

410 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!