Compromís denuncia la contractació «a dit» de l’exdirector general d’Urbanisme que va validar el PAI Pego Golf

Han fet un comunicat de premsa denunciant que l’Ajuntament de Pego ha contractat amb un contracte menor valorat en 14.990 €, tan sols 10 € per davall del límit que marca la llei per a fer licitació pública l’empresa Leckman Urbanistas, de la qual Vicente García Nebot és soci. Compromís considera que la contractació s’ha fet «a dit» com a «gratificació pels serveis prestats».

L’advocat urbanista Vicente Joaquín García Nebot va ser director general d’Urbanisme en el govern del Botànic, del 2019 al 2023, i va ser qui va donar validesa al Pla Parcial de Millora del sector Pego Golf, tot i que, indiquen els valencianistes, el projecte tenia l’Avaluació d’Impacte Ambiental caducada. Segons s’explica en la nota de premsa, la contractació dels serveis de Leckman Urbanistas està destinada a fer estudis previs per al desenvolupament d’un nou “Parc Logístic Empresarial la Marina-Pego” al poble de Pego, tot i que els de l’oposició consideren que l’actual polígon industrial està infrautilitzat.

Els de Compromís per Pego pensen que: “açò s’assembla molt a una contraprestació pels serveis prestats per l’exdirector general d’Urbanisme, posat pel partit socialista, a l’actual equip de govern quan va validar l’únic projecte que tenen els socialistes pegolins, el projecte Pego Golf, un projecte que té l’Avaluació d’Impacte Ambiental caducada i que seria impossible d’aprovar amb la legislació actual, i amb la situació de sequera que vivim i que amenaça la nostra agricultura i la Marjal”.

Posen l’accent, a més, en la contractació directa de Leckman Urbanistas, i diuen que “És molt curiós que la valoració del contracte estiga sols deu euros per davall del límit legal per a fer una licitació pública, ja que aquesta situació permet la contractació a dit de l’empresa que decidisca l’equip de govern».

Segons diuen, no tenen «constància que se n’haja consultat cap altra empresa per a fer una valoració dels pressupostos i les condicions més favorables per a l’Ajuntament i la seua economia», per la qual cosa pensen que «l’actual equip de govern ja tenia clar a qui anava a contractar des d’un primer moment, i per això s’ha ajustat el pressupost al màxim legal per a fer-ho a dit, el que sembla que siga una gratificació pels serveis prestats durant el seu temps a l’administració de la Generalitat, el que s’assemblaria molt a una porta giratòria”.
195 Visites
Hola!!