Moha Rida i Andrea Abad han estat els guanyadors absoluts de la 40 Volta a Peu a Pego

Rida, corredor del Llebeig Xàbia, va tornar a marcar el ritme de carrera destrossant una vegada més el crono, perquè va millorar en deu segons el temps de l’edició passada. Per part seua, Andrea Abad, del Publidom, va mantindre un bonic pols amb les corredoress del club Cametes de Pedreguer Marta Pérez i Esther Fornés.

 

El Club Dorsal 19, va ser l’organitzador d’aquesta novena prova puntuable del Circuit a Peu de la Marina Alta, amb un recorregut exigent, que ve transcórrer per carrers del nucli urbà en els seus primers i últims quilòmetres. La meta estava situada, una vegada més, al passeig Cervantes, on aquesta Volta a Peu, la número 40, es va viure amb un gran ambient festiu. La celebració, amb la qual es va recordar els orígens de la competició, començà a les quatre i mitja de la vesprada amb les proves infantils, tant els atletes més menuts, com els majors, van patir unes temperatures poc habituals i extremadament altes per a l’ocasió.

Moha Rida, a un ritme de 3:19k/m, va va repetir victòria a Pego, am un temps de 33’12”. El segon a travessar la línia de meta, va ser tot un medallista de Bronze en la prova de 10.000 metres del Campionat d’Europa per a sords, l’atleta del C.A. Santa Eulària Dani Planells. Tercer va ser el corredor del Llebeig, Toni Soler.

La primera dona absoluta, va ser Andrea Abad del Publidom, amb un temps de 39’22”, a un ritme de 3:56k/m, seguida de les atletes del Cametes de Pedreguer Marta Pérez i Esther Fornés.

Máximo Folques, del Dorsal 19, encapçalà el podi local, el seu temps va ser de 37’32”, acompanyant-li el corredor Mario Hipólito, del Calapatar Blue, segon amb un registre de 39’42”, i tercer Lucas Domenech, del Dorsal 19, amb un temps de 41’14”. El podi local femení el van completar les atletes del club pegolí Dorsal 19, Diana Franqueza. Segona va ser Carmen Sala i tercera Carla Martínez.

El club Dorsal 19, per mà del seu president, Vicent Sala, i de Carmen Sala, aprofità l’ocasió per a retre homenatge a Ferran Ferrando, qui ideà i impulsà la primera edició del que és ara la Volta a Peu; al regidor d’esports d’aquell moment, Ximo Pastor, i al vencedor masculí d’eixa primera edició Vicent Llopis Cheli, així com a la primera vencedora femenina, Paquita Rodríguez.

Dissabte participaren en les proves infantils un total de dos-cents xiquetes i xiquets. A les quatre i mitja es va iniciar amb les categories barrufets i pre-benjamí, proves no puntuables. En la categoria benjamí masculí van córrer la distància de 680 metres. Ernest Garcés Francés (CA Bernia) 02.28, va ser primer, segon Xavi Calatayud Sempere (C Esportiva El Corriol) 02.33, i l’atleta del Llebeig Xàbia Toni Marques González va ser tercer, 02.35. En xiques Lara Fornés Català, del Llebeig Xàbia 02.29, va entrar per davant de Daniela Flores García, (CA Clínica Menorca) 02.41 i Emilia Puig Berenguer (CA Nexo Team) 02.45.

1.080 metres va ser la distància per a la categoria aleví, on en xiques guanyà Marina Cózar Sellés (CE Llebeig Xàbia) 04.00, seguida de Gemma Francés Vila (CA Bernia) 04.07i Laia Mestre Sastre (CE Dorsal 19 Pego), amb un registre de 04.08. Els xics que van ocupar el podi van ser Adolfo Blas De Gea (C Ginestar Atletisme Benissa) 03.47, primer, segon Erik Amil Barbeito (CE Llebeig Xàbia), i tercer Jaume Blas De Gea del Ginestar Benissa amb el mateix temps, 03.53

Els infantils van recórrer l1.480 metres, en xics van entrar junts agafats de la mà els bessons del Dorsal 19 Pego, Joan i Àngel Alemany Pons i tercer va ser Didac Chesa Cervera, del C Orba Multiesport amb un registre de 04.54. Anna Savall Mengual, del Llebeig, va ser la primera 05.25, per davant de les atletes de l’E Atletisme Pedreguer, Anna Cabrera Muñoz i Neus García Milvaques, amb els registres de 05.36 i 05.37.

Els atletes cadets, van fer un recorregut de 2.180 metres. El més ràpids va ser Joan García Milvaques, de la E. Atletisme Pedreguer, 07.21, imposant-se al corredors del C Triatló Gandia, Lucas Rodrigo Mengual i a Adai Prada Lloret, del Dorsal 19 Pego tercer, 07.25. En xiques Silvia Díaz Berenguer (CA La Nucia) 08.07, guanyava entrant per davant d’Anna Caravaca Sala (CE Dorsal 19 Pego) 08.38 i de Sienna Charles del Llebeig, 08.52.

En juvenils la distància va ser 3.130 metres per un circuit urbà. Només va participar en aquesta categoria el corredor de Benissa Adrián Llobell Ivars, que va detindre el crono en 13.15. Celia Fornés, en xiques no va córrer sola en esta ocasió, l’atleta de Gata tornava a ser la primera, per davant d’Ainhoa Savall, 14.34, i Júlia Siscar 15.13, totes dues del Dorsal 19 Pego.

Les classificacions, es poden consultar el web del Circuit a Peu, www.circuitapeu.com i en el de Somesport www.somesport.com.

 

156 Visites
Hola!!