Seguiment mínim de la convocatòria vaga del sector públic a Pego

En la majoria d’àrees on treballen funcionaris o personal laboral, han secundat la vaga un nombre molt poc significatiu. De fet, en les escoles, l’ajuntament o correus el seguiment ha sigut mínim o nul.
La cançó del mític grup de música folk valencià, Al Tall, ‘Les penes són’, torna a estar en vigor amb el moment actual de crisi que es viu. L’escenari no només és el camp, sinó que s’ha escapat per pràcticament tots els sectors laborals de la societat. Ahir, ‘Les penes són’ va ser una de les tonades que es va poder escoltar a la manifestació de València convocada pels sindicats per a acabar la jornada de vaga del sector públic.

Pel que respecta al seguiment de la vaga a Pego, aquest va ser mínim. De fet, a les escoles públiques la convocatòria no va ser secundada. I és que adduïen que hi ha altres maneres de protestar abans d’anar a la vaga, a més tenint en compte que amb la mobilització no van a canviar les mesures presses pel Govern Central. També s’apuntava a una mala informació per part dels sindicats convocants. A l’Ajuntament de Pego, el seguiment va ser ínfim. Els motius diversos, però la sensació generalitzada és que d’una banda, la reacció sindical ha arribat tard, per l’altra, que les coses fa temps que no van bé a l’Estat Espanyol i la pressió hauria de ser general, i no només una protesta del sector públic. Pel que fa al Centre de Salut, el que es va transmetre a aquest mitjà de comunicació és que “s’ha funcionat amb normalitat” i remetien a la direcció de Marina Salut per a més informació. A Correus la situació és diferent, ahir només un nombre mínim de personal es va adherir a la vaga, el motiu és que Correus té convocada una vaga pròpia per a demà dijous, en el que està previst que el seguiment siga massiu. Pel que fa a l’IES Enric Valor, hem pogut saber que algun sector del professorat va fer vaga, però no hem pogut esbrinar el percentatge.

Pel que fa a les manifestacions convocades pel sindicats a les 7 de la vesprada a les tres capitals de província que posaven punt i final a la jornada de vaga en la funció pública convocada per les centrals sindicals contra els retalls salarials decretats pel Govern Central; tot i que van acudir milers de persones, la sensació era que, per al nombre de funcionaris i funcionares que hi ha, l’assistència a les manifestacions no va ser proporcional a eixa xifra.

Els sindicats CCOO, UGT i CSI-F protestaven sota el lema “Contra els retalls salarials i socials”, després de la rebaixa del 5% de mitjana en els salaris dels funcionaris aprovada per l’Executiu, així com per la congelació que s’aplicarà als pensionistes. També altres sindicats com USOCV, Intersindical Valenciana, CGT, o centrals sectorials com UPF i SUP (de la Policia Nacional) van acudir a la manifestació de València, que segons els seus organitzadors va congregar a unes 30.000 persones, xifra que va rebaixar a 10.000 la Policia Local. A Alacant, van acudir 10.000 persones, segons les organitzacions sindicals, i 5.000, segons la Policia Nacional; a Castelló, les centrals sindicals van elevar el seguiment a 8.000 persones, quantitat que la policia va situar en 2.400 manifestants.

El malestar transmès pels manifestants i els lemes inscrits en les seues pancartes: “Les treballadores i treballadors no som culpables de la crisi. Per què hem de pagar-la”, “No als retalls socials”, entre altres, conviden a pronosticar una possible vaga general a finals de juny, segons fonts sindicals, si el Govern de Rodríguez Zapatero “dóna més motius a la classe treballadora amb la reforma laboral en potència”.

Els líders dels sindicats convocants, Lozano, Lleó i Matoses van transmetre al Delegat del Govern en la C. Valenciana, Ricardo Peralta, la necessitat que el Govern “rectifique”, i “reoriente la política econòmica”, per a poder generar ingressos incentivant la inversió productiva, reactivant l’economia i resolent el problema de la desocupació, “i no amb retalls de drets socials”. Segons la seua opinió, les mesures decretades són “injustes” i “trenquen unilateralment el diàleg social en el sector públic, perquè l’Acord 2010-2012 ja contemplava fa set mesos mesures de contenció salarial suficients per a l’escenari de crisi”. Els dirigents sindicals van recordar que la “immensa majoria” dels empleats públics es pot considerar “mileurista”, ja que més del 60% no superen els 1.500 euros en salari brut mensual.

Per la seua banda, els secretaris generals de CC OO i UGT a nivell general, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, van qualificar de “notable èxit” la vaga general en la funció pública i van advertir el Govern que convocaran una vaga general si en les “pròximes dates” consolida el “gir” de la seua política econòmica, una vegada aprovat el pla d’ajust addicional de 15.000 milions, amb una reforma laboral “lesiva”. La secretària d’Estat de la Funció Pública, Consuelo Cristiano, va xifrar el seguiment de la vaga de funcionaris en un 11.85%. “La vaga en l’Administració pública ha tingut un abast limitat”, va agregar. La xifra contrasta amb la visió dels organitzadors (75%).450 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!