Projectes de futur lligats a la ruralitat i el desenvolupament sostenible al Campus de Gandia

Esta vesprada, de 16.30 a 19.30 hores, tindrà lloc la primera jornada de les converses preparades pel departament d’Educació Ambiental, Mas de Noguera i un grup d’alumnes del Campus Politècnic de Gandia de la UPV. Serà al saló de graus.
“Noves oportunitats socials i econòmiques al medi rural’, ‘Nous emprenedors al medi rural’ i noves perspectives en desenvolupament rural sostenible’ són les propostes de hui a les converses sobre ‘Ruralitat i Desenvolupament sostenible’ que ha organitzat la Universitat Politècnica de València al seu Campus de Gandia, junt a Mas de Noguera i un grup d’alumnes de la Llicenciatura de Ciències Ambientals. Des de les 16.30 hores i fins a les 19.30 hores al saló de graus del campus s’exposaran diverses experiències reals de desenvolupament sostenible, s’oferiran eines per a l’anàlisi i el debat sobre les noves expectatives socials i econòmiques que oferix el medi rural.
Paloma Herrera, la coordinadora del projecte, apuntava que “el que falta és molta informació” i esta és una oportunitat per conèixer més sobre alternatives que ja s’estan duent a terme. “Grups molt dispersos que no tenen la capacitat per a donar-se a conèixer fàcilment”.

Un dels alumnes del grup que ha impulsat l’últim dia de les jornades sobre ‘ruralitat i desenvolupament sostenible’ -les dos primeres han estat organitzades per Mas de Noguera- constatava que “ara el panorama està millor que mai perquè torne a fomentar-se l’agricultura ecològica”. Assumia que hi ha un 50% d’atur juvenil, que hi ha moltes terres abandonades i un model de producció sostenible a fomentar. Joan Pérez assegurava que “s’han ajuntat tots els factors […] perquè es duga endavant este sistema de producció”. Es referix a l’agricultura ecològica.

Paloma Herrera defensa que “tal i com està la situació, ha d’haver nous punts de vista que han de vindre de la gent jove […] han d’elegir la manera en que volen relacionar-se entre sí”. Destacava que allò important és vore el que hi ha.

Demà dimarts hi ha programada una ponència de ‘Mas de Noguera: 30 anys d’experiències en ruralitat i desenvolupament sostenible’. ‘Sàlvia rural: fixació de nous pobladors rurals’; ‘Agrocultura: cultura, patrimoni i turisme rural’; ‘CRIE: Centre rural d’informació europea’ i ‘Ruralitat i sostenibilitat. Conclusions de les jornades’.
405 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!