El sol dóna el vist-i-plau a la Fira Medieval de Pego

Dissabte a migdia es presentaven a les autoritats les credencials de tot el que es podria trobar al llarg del Passeig Cervantes. Les autoritats acceptaven els mercaders durant dos dies a la seua vila i, durant dissabte i diumenge, els pegolins i les pegolines van poder recórrer el Passeig i triar si hi havia algun producte del seu gust.
Després d’un dia i mig de pluja generosa, més de 115 mm segons AEMET, dissabte s’imposava el sol per a regalar un dia radiant. Sota este aixopluc immillorable, es donava el tret d’eixida oficial a la Fira Medieval a Pego.
Passada la 1 del migdia el mercader major es dirigia a les autoritats, encapçalades pel regidor de la Dona, Enrique Moll. Precedit per una ballarina de la dansa del ventre
i dos rodamons malabaristes,
el mercader major, presentava les credencials de la fira.
Recordava el portaveu que “ja els nostres avantpassats per estes terres van caminar i excel·lències d’elles ens van contar”. A la fira s’han unit “artesans, comediants i mercaders, per a portar-vos els productes més singulars de mil i un llocs”. Davant estes credencials demanaven al representant pegolí, “permís per a començar les nostres activitats”. Enrique Moll els el concedia.Explicava a Ràdio Pego el regidor de la Dona, Enrique Moll que la celebració d’esta fira medieval va nàixer a Pego unida a la celebració del dia de la Dona, però que enguany s’havia avançat un cap de setmana la Fira Medieval per raons d’agenda fallera. Diumenge 10, esta mateixa setmana, se celebren les paelles de la Falla La Font i no es va trobar convenient acumular activitats.
566 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!