Més de 250 persones apuntades al Dinar del Dia de la Dona

Tot a punt per a celebrar els actes de la Setmana de la Dona previstos per a este cap de setmana. El Mercat Medieval està preparat per a començar les seues activitats, a partir de les 6 d’aquesta vesprada. A les 8, es coneixeran les fotografies guanyadores del Concurs Fotogràfic al voltant del món laboral de les dones. A més, contacontes, cursa de la dona, exposició i trobada de boixeteres i partit de futbol femení.

Tot a punt per a dur a terme els actes previstos dins la setmana de la dona corresponents al cap de setmana, que són, per cert, la majoria. Així, des de la vesprada d’ahir, el muntatge del Mercat Medieval segueix el seu curs, al Pla de la Font i el Passeig Cervantes, per a inaugurar-lo, extraoficialment, aquesta vesprada a les 6. A partir d’ahí i durant tota la vesprada, els pegolins i pegolines i la resta de visitants podran gaudir del torneig medieval i del taller de tir a l’arc, ambdós gratuïts. També hi haurà taller de falconeria, espectacle d’aus rapaces, animació i tallers de pintura i ceràmica, entre d’altres. A partir de les 8 de la vesprada hi haurà malabars i espectacle de foc a càrrec del joglar Ronnie.

El dissabte, el Mercat Medieval està previst que òbriga les seues portes a les 11 del matí. A les 12, tindrà lloc la inauguració oficial del mateix. Comentava el regidor d’Igualtat d’Oportunitat que els organitzadors del Mercat Medieval “tenen moltes ganes de muntar tot i l’amenaça de pluja”. És per aquesta mateixa amenaça de pluja que desitjava Àngel Sendra que “no ploga i tot el poble puga gaudir de la festa medieval”.

Asseguren des d’ARCOME, l’empresa organitzadora que “un dels grans atractius de la Fira Medieval són les artesanies. Mercaders i artesans exhibeixen els seus productes elaborats a mà amb cuir, fusta, argent, pedres i llavors, entre els que destaquen les joies i els perfums”. Continua afirmant ARCOME que “també es pot trobar llocs d’alimentació, de diversos productes amb dolços, embotits, formatges, xocolates, entrepans medievals i d’altres llocs d’herbes medicinals.” El Mercat Medieval està previst que estiga muntat divendres, dissabte i diumenge.

Avui el protagonisme el té la fotografia, ja que a les 11 d’aquest matí es tancava el termini per a presentar imatges fixes, al voltant de la dona al món laboral, al Concurs de fotografia de 2010. A les 8 d’aquesta vesprada s’entregaran els tres premis a les millors imatges. 1r premi, 150 euros. 2n premi, 100 euros i 3er premi, 75 euros.

Ja passant al dissabte, a les 12 la cita és per als més menuts i les més menudes al Casal Cultural, on tindrà lloc un contacontes a càrrec de Josep Pons. I a les 5 de la vesprada, l’esport serà el protagonista amb la cursa de la dona, organitzada per la Regidoria per a la Igualtat d’Oportunitats i la regidoria d’esports en col•laboració directa i estreta amb el Club Dorsal 19.

La regidora d’esports demanava a les persones participants que acudiren a partir de les 4’30 de la vesprada a la Plaça de l’Ajuntament per a fer la inscripció prèvia. Marian Tamarit, recorda que “és una cursa no competitiva que té com a finalitat fer esport i passar-ho bé”, i recalcava que hi haurà trofeus, “però són més bé simbòlics”. En un principi aquesta cursa està dirigida a les dones, “perquè pareix que som les dones les que eixim més a passejar o caminar per la nit, però poden participar homes i dones, això dóna igual”, aclaria Tamarit, que també deixava caure que es pot anar com es preferisca, corrent, caminant o fent marxa.

La cita és a les 5 de la vesprada des de la Plaça de l’Ajuntament seguint pel C/ Jaume I, Mestre Berenguer, Sant Lluís, Mestre Blasco, Sant Miquel, Ecce-Homo, per arribar de nou a la Plaça de l’Ajuntament.

El diumenge el torn és per a les Boixeteres, perquè al voltant de 300 dones i algun home, es reuniran a Pego per a celebrar eixa trobada anual que fa que s’intercanvien idees per a treballs i sobretot, per a passar una jornada agradable gaudint del mateix plaer d’oci, fet boixet. La IV Trobada de Boixeteres tindrà lloc al Mercat Municipal per a previndre de la pluja. Des del dissabte, a la seu de les mestresses de casa es podrà contemplar una mostra dels millors treballs d’aquest any. En aquesta ocasió, el regidor per la Igualtat d’Oportunitats, Àngel Sendra, també espera que el cel es comporte i deixe admirar “esta artesania popular que tenim arrelada a Pego des de fa molt de temps”.

I si el temps ho permet, el diumenge a les 12, el camp Cervantes rebrà a dos equips de luxe que costen de veure. L’equip femení de futbol de la Falla La Font i l’equip femení de futbol de la filà Algarades que disputaran, de segur, un emocionant partit de futbol femení, que no es veu a sovint al Cervantes.

La idea va nàixer d’una pluja d’idees per a incentivar l’economia de la Falla La Font. Així, explicava Xelo Sendra, presidenta de la Falla La Font, que “vam pensar que estava el dia de la dona abans de falles i podíem fer un partit de futbol femení”, una activitat que confessava Xelo no era la primera vegada que n’organitzaven. La idea de jugar contra les Algarades va venir en calçador, ja que “la mare de la fallera major, Andrea Hipòlito, és de la filà Algarades”.

Ens preguntàvem si les falleres i les mores aniran vestides així mateix per a una ocasió tan distingida, però desmentia tal aberració Xelo Sendra, presidenta de la Falla La Font. Aniran vestides amb els dos equipatges del Pego CF.

I si plou? La proposta de les organitzadores era jugar al Pavelló Cobert, però per a diumenge no hi ha hores disponibles tenint en compte que hi ha partits de bàsquet i de futbol sala. Així que l’única possibilitat és postposar el partit.

Les Algarades, quan van rebre la proposta, van acceptar de grat, ja que comentava la seua presidenta, Maria López, “ens va parèixer molt divertit”. I és que confessava que “tot i que estem un poquet carrossetes […] estem dispostes a tot”.

El preu de l’entrada són tres euros, un preu simbòlic, però necessari per a poder costejar les despeses que es van presentant any rere any a les dues festes. I és per això que la presidenta de les Algarades comentava que per a recaptar diners per a traure un espectacle al carrer –que val molts diners-“s’han de fer coses”.

I el partit serà de 90 minuts? “Pense que seria de 30 minuts cada part, una hora en total i jugat en mig camp”, confessava Maria López. Que alhora convidava a tothom a acudir i passar-ho bé junts, perquè estava convençuda que és una iniciativa per a riure’s i compartir.

Ja dilluns, dia 8 de març, estrictament el dia Internacional de la Dona, està previst el dinar de la dona, que ja supera les 250 persones apuntades, la majoria d’elles dones. Ja que a les 240 dones que nomena el regidor per la Igualtat d’Oportunitats, se n’han anat apuntant més al llarg del matí. El dinar s’ha traslladat al Mercat Municipal. Recordava Àngel Sendra que “l’ajuntament s’encarrega de posar la beguda i els entrants” a més de les taules i cadires. El dinar, cadascú al seu gust. Abans de començar el dinar, previst per a la 1 del migdia, es procedirà proclamar la crosta més saborosa de les presentades al concurs de crosta. Hi haurà discomòbil per a amenitzar la jornada.

A les 7’30 de la vesprada de dilluns, tindrà lloc, al Teatre Municipal, el concert de la Dona oferit per la Joma i tres les tres solistes Eva Ortells, Stefania Maccaferri i Valeria Bolognani. Un concert que era qualificat pel regidor d’Igualtat d’Oportunitats com a “molt important”. Serà en el transcurs del mateix quan s’atorgarà el Premi ‘Jo Dona’ 2010, que en aquesta ocasió recaurà en una dona emprenedora.

Abans de tancar aquesta notícia també informar que l’Associació de Dones de la Vall d’Ebo té diferents actes previstos per al diumenge i dilluns, per a celebrar el dia de la dona, com comentava la seua presidenta, Nory Jiménez: “Diumenge, dia 7 de març, a les 2 de la vesprada dinar gratuït per a totes les sòcies. A les 4 de la vesprada, música en viu i ball amb Manuel Montecristo. Dilluns, 8 de març, a les 11 del matí, xerrada sobre “Solidaritat en femení”. A l’acabar, aperitiu i manifestació pel poble. Ens concentrarem a l’ajuntament i oferirem un minut de silenci per les dones assassinades per la violència de gènere.”

467 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!