L’Ajuntament de Pego contracta per un any el subministrament elèctric amb Iberdrola

A través de la central de compres de la Diputació d’Alacant per a estalviar costos. El contracte és per un valor de 359.610€ i es pot prorrogar un any més.
Dijous a l’Ajuntament de Pego es va celebrar sessió plenària extraordinària en la que es va aprovar, per unanimitat, adherir-se a l’Acord Marc de subministrament d’energia elèctrica de la Central de Contractació de la Diputació d’Alacant. Va explicar l’alcalde, Enrique Moll que «en 2014 es va crear un central de compres per a intentar que els municipis, mitjançant la Diputació, pogueren accedir a contractes més avantatjosos» i, un dels sectors que abraçava eixa central de compres era el subministrament elèctric. Afegia Moll que aleshores el secretari i l’equip de govern van estimar que «no era convenient adherir-se a la central de compres».
Actualment, però, informava l’alcalde «no tenim més marge de maniobra per a no haver d’acudir al mercat lliure». Esta última opció, comporta una variació diària del preu del consum elèctric i és per això que, «per no estar pendents de les pujades i baixades» que es plantejava al ple era l’adhesió a la Central de Contractació que oferix la Diputació d’Alacant.

Tots els grups que conformen la corporació municipal, Volem Pego, Ciutadans de Pego Independents, Partit Popular, Compromís per Pego i PSPV van estar d’acord amb la proposta. No obstant això, des de Compromís, Àngel Oltra va preguntar si s’havia consultat «amb cooperatives elèctriques o en algun tipus de subministrament elèctric diferent al que són els clàssics».
«La problemàtica que tenim nosaltres és que no ens han donat termini per a poder licitar-ho en altres companyies i com és un contracte molt elevat, hauríem d’obrir un termini de licitació i que presentaren ofertes altres empreses, però com no tenim temps hem decidit que el més convenient és adherir-se a la licitació de la Diputació». Avançava, però, l’alcalde que «potser per a l’any que ve, abans que caduque el contracte, es podria mirar en altres empreses que estiguen en el mercat lliure».
Carmelo Ortolà, portaveu de Ciutadans de Pego Independents va explicar que «fa uns anys enrere vam estar en una situació molt pareguda i vam demanar oferta a certes empreses i donava la sensació que «les grans empreses distribuïdores que havien arribat a un acord i s’havien repartit el pastís» perquè de tots els que vam demanar informació només va contestar un i pareix que era la dinàmica en tots els ajuntaments».

L’alcalde reconeixia, però, que «en els últims anys s’ha diversificat prou el sector, s’ha ampliat molt més el mercat».

El contracte es licita per un any, fins el 15 de juliol de 2017 amb possibilitat d’un any més de pròrroga per valor de 297.198,41€ més 62.411,66€ d’IVA, és a dir, per un total de 359.610,07€.
899 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!