L’Ajuntament de Pego acorda la devolució de 122.334€ a Intersa

La xifra correspon a la garantia dipositada per l’empresa després de resultar adjudicatària de la concessió administrativa de la redacció, projecte, execució i explotació d’un camp de golf a la zona esportiva municipal de Penya Roja en 2001. L’empresa sol•licitava a l’ajuntament la devolució d’esta fiança després d’haver-se comprovat que les obres no s’han dut a terme.

Durant el plenari ordinari de desembre quasi tots els punts de l’ordre del dia van ser aprovats per unanimitat. El primer d’ells va estar la devolució de la garantia dipositada per l’empresa Intersa en 2001 per a dur endavant un camp de golf a Penya Roja que no s’ha dut a terme.

El 7 d’octubre de 2010, Intersa, empresa adjudicatària de la concessió administrativa de la redacció, projecte, execució i explotació d’un camp de golf a la zona de dotació esportiva municipal Penya Roja, sol•licitava la resolució de mutu acord i la devolució de la garantia dipositada mitjançant aval bancari. Una sol•licitud que reitera amb un nou registre d’entrada el 2 d’octubre de 2013. Recorda l’empresa que, en data 20 de desembre de 2001, l’Ajuntament en ple va adjudicar a l’empresa Intersa Infraestructures S.A., la concessió administrativa anteriorment especificada. El contracte se signava el 21 de desembre de 2001, dipositant una fiança definitiva de 20.354.736 pessetes, equivalents a 122.334€. Després de signat el contracte administratiu, l’empresa recorda que el 14 de juny de 2002 la Conselleria d’Obres Públiques ordenava cautelarment la suspensió i paralització immediata de les obres al voltant del camp de golf, ja que l’empresa no comptava amb la declaració d’impacte ambiental ni la classificació urbanística adequada per a l’esmentat ús. Des d’aleshores no consta a l’expedient que s’haja desenvolupat cap activitat al respecte de l’esmentat camp de golf a Penya Roja, és per això que l’empresa reitera la devolució de la garantia.

L’alcalde de la localitat, Enrique Moll, recordava que “en el projecte inicial de Penya Roja hi havia un camp de golf que mai es va dur a terme i l’empresa, després d’un temps sense saber res d’ells, es veu que tenen problemes econòmics i ens demanen, la devolució de l’aval” i explicava que, després de comprovar, per part de l’ajuntament de Pego que no s’ha executat cap tipus d’obra, es proposa al plenari tornar-li l’aval a l’empresa.
Des del Bloc Compromís, Josep Nadal, expressava que es tracta “d’un pas legal” i el grup va a donar-hi suport. No obstant això, el portaveu del Bloc Compromís declarava que cada dia “veiem com ens tornen els fantasmes del passat”, es remuntava als anys 70/80 “parlant des de l’època de Monte Pego, quan, els grans plans o els grans projectes que hem tingut ací han fracassat pràcticament tots i […] això evidencia que el camí que hem portat ha sigut un fracàs, ha sigut totalment nefast voler entrar dins el món de l’especulació salvatge per la porta gran”. Llançava Josep Nadal un missatge de reflexió “perquè tot açò ens faça vore que entre tots i totes hem de mirar les coses d’una manera millor, però evidentment en un model diferent, sinó no tenim res a fer”.
Ciutadans de Pego ressaltava que “hi ha un mutu acord, un informe favorable de secretaria, i per tant, es resol el contracte i se li torna la fiança”, un procediment al que donaven el seu vist-i-plau.
La portaveu popular, Maite Ferrándiz, contestava el plantejament del portaveu del Bloc Compromís. Defensava Ferrándiz que des dels anys 70/80, “el poble ha tingut un creixement” i que la ciutadania el que vol és “millorar en infraestructures, millorar en zones esportives, millorar en equipaments” i argumentava que “sinó es fan este tipus de projectes, tot eixe tipus d’infraestructures no les pots traure de cap lloc”. Pel que fa a la devolució de l’aval, Maite Ferrándiz preguntava “des quan demana esta empresa la devolució de l’aval?”, per a preguntar, posteriorment “per què nos s’havia procedit abans a fer este acord?”

L’actual alcalde de Pego, Enrique Moll, responia que ho desconeixia i informava que “vaig tindre una reunió amb un representant de l’empresa, sent ja alcalde i, només s’ha pogut, s’ha revisat i s’ha tornat la devolució”.
El PSPV també es mostrava a favor de la devolució de l’aval, ja que el projecte no s’ha dut a terme.

El punt era aprovat per unanimitat.
515 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!