Compromís per Pego celebra el 738 aniversari del naixement de Pego onejant la bandera des del Castell d’Ambra

L’11 de setembre de 1279 Pere III atorgava la Carta de Poblament de la vila i vall de Pego a ciutadans de Barcelona perquè la repoblaren de colons cristians. Este fet és considerat la fundació del Pego que coneixem. És per això que diumenge Compromís per Pego ho va celebrar. El seu secretari local va declarar que la jornada pretenia «consolidar l’autoconsciència del valor dobra immensa que van iniciar els primer pobladors de Pego, per a que siguem més capaços de respectar, cuidar i fer florir eixa herència que hem rebut».

carta_poblaL’11 de setembre de 1279, Pere III d’Aragó, II de Catalunya i I del Regne de València, fill d’En Jaume I, atorgava la Carta de Poblament de la vila i vall de Pego a ciutadans de Barcelona perquè vingueren a repoblar el terme de Pego com a colons cristians. Hui es complixen, per tant, 738 anys del que es considera la fundació del Pego en el que vivim actualment.

21462696_10213982363862144_5668859584106157293_nEnguany, per primera vegada, Compromís per Pego ha celebrat esta efemèride. Ho va fer ahir diumenge, 10 de setembre. L’acte de celebració va consistir en una marxa excursionista fins el Castell d’Ambra on, van esmorzar i va penjar una bandera gegant de Pego sobre el penya-segat del castell.

El secretari local del col·lectiu valencianista, Víctor Climent, explicava que van commemorar la data perquè esta és «important per als pegolins i pegolines perquè representa l’inici de tot el que som hui en dia». Assegura també que «el municipi que exerceix de llar per a la ciutadania de Pego és el fruit del treball de desenes de generacions que començaren de zero fins a construir este gran poble». IMG-20170911-WA0003En contrast amb «les urbanitzacions de nova planta, un poble amb un passat com el nostre ha construït un gran teixit social de solidaritats i responsabilitats mútues. Tots i totes som veïns, amics, familiars, coneguts… i això genera uns vincles que sols poden construir segles de convivència», declarava Climent.

Compromís per Pego pretén, «recordant i celebrant esta data, consolidar eixa autoconsciència del valor d’obra immensa que van iniciar els primer pobladors de Pego, per a que siguem més capaços de respectar, cuidar i fer florir eixa herència hem rebut».

1515 Visites

Deixa un comentari