Pego celebra el seu naixement dilluns, 11 de setembre

En eixa data el rei Pere III d’Aragó, II de Catalunya i I del Regne de València atorgà la Carta de Poblament de la vila i vall de Pego a ciutadans de Barcelona perquè vingueren a repoblar el seu terme com a colons cristians. Justament dilluns s’inicia enguany la I Setmana Gastrocultural de Pego amb la visita, a les 11 del matí del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l’escenificació de la sega de l’arròs amb corbella, saragüells, faixa i camisa blanca al PN de la Marjal. Per la vesprada, a les 6.30h., els hostalers i les hostaleres de Pego faran un demostració culinària a la Casa Benigalip. D’altra banda, avançant-se un dia en el calendari, diumenge 10 de setembre, a les 9 del matí Compromís per Pego ha organitzat una ruta senderista al Castell d’Ambra on hissaran la bandera de Pego i esmorzaran.

carta_poblaDilluns que ve, 11 de setembre, es complixen 738 anys des què el rei Pere III d’Aragó, II de Catalunya i I del Regne de València, fill d’En Jaume I, atorgà la Carta de Poblament de 1279 de la vila i vall de Pego a ciutadans de Barcelona perquè vingueren a repoblar el seu terme com a colons cristians. La Carta Pobla és considerada, per tant, la fundació del poble de Pego.

20170829-arros-estreles-front-bigEnguany, serà una data assenyalada perquè dilluns 11 de setembre s’inicia la I Setmana Gastrocultural de Pego, ‘L’arròs de les estreles’, amb la visita del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui visitarà el Museu Etnològic de la localitat i després presenciarà la representació de la sega de l’arròs d’antuvi, de quan encara no existien els tractors i els llauradors pegolins havien de segar l’arròs amb la corbella. La representació tindrà lloc a les 12 del migdia al PN de la Marjal i seran membres del Club esportiu Els Carreters els encarregats de donar-li vida a l’escena.

Per la vesprada, a les 6.30h., els hostalers i les hostaleres de Pego faran un demostració culinària a la Casa Benigalip on alguns experts els aconsellaran en l’elaboració de les tapes triades per a l’ocasió. Esta serà la primera activitat de les moltes que hi ha programades al llarg de la I Setmana Gastrocultural que es desenvoluparà de l’11 al 16 de setembre a Pego.

21272334_1513750482040489_2352024819031385460_nL’11 de setembre, però, també serà celebrat este diumenge, un dia abans, el 10, per Compromís per Pego que ha organitzat una eixida senderista fins al Castell d’Ambra on hissaran la bandera de Pego i esmorzaran. La cita és a les 9 del matí de diumenge 10 de setembre al Passeig de les Verdales.

 

1757 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!