Obert el període de matrícula del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes Pérez Ramos

Enguany com a novetat principal en l’ensenyament de llengües, s’oferta l’anglès per a persones principiants. Una altra de les novetats del departament de llengües ve de la mà de la JQCV, que adapta les certificacions que emet al Marc Europeu Comú de Referència per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de llengües i canvia els models d’examen a més d’augmentar els nivells d’aprenentatge, passant de l’Oral, Elemental, Mitjà i Superior a A1, A2, B1, B2, C1 i C2. Les persones interessades en matricular-se a l’EPA es poden dirigir pel matí a la segona planta de l’Ajuntament de Pego, al departament d’Educació i de vesprada a l’FPA Pérez Ramos.

El proper 18 de setembre comença el nou curs a l’Escola de Formació de Persones Adultes Pérez Ramos pel que fa la formació reglada. El proper 3 d’octubre s’iniciaran els tallers de creativitat. És per això que durant tot el mes de setembre i part d’octubre la matrícula està oberta. A més del que es pot estudiar habitualment a l’FPA Pérez Ramos:

20170726-nou-curs-cfpa-perezramos-bigFORMACIÓ BÀSICA: Alfabetització, Neolectors, Preparació per a al segon cicle de graduat en secundària.

GRADUAT EN SECUNDÀRIA: Cursos de preparació per a la prova lliure per a obtenir el títol de graduat en secundària i per a la prova lliura de Batxillerat per a majors de 20 anys i preparació per a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i superior de Formació Professional.

A més dels idiomes, on trobem diverses novetats, la més destacada, s’oferta un curs preparatori per al certificat de l’Escola Oficial d’Idiomes d’anglès del nivell A1, com explicava el regidor d’Educació, José Merí.

Comencen per la base, ensenyant A1, «perquè hi ha molta demanda», explicava Remei Margalef professora de comunicació de l’FPA pegolina. La idea és que l’any que ve, «si és possible, continuaríem amb un A2, perquè a partir d’eixe curs ja es poden presentar a les proves lliures de les Escoles Oficials d’Idiomes».

L’altra novetat la trobem en valencià, ja que la Conselleria d’Educació ha decidit que la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià adapte les certificacions que emet al Marc Europeu Comú de Referència per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de llengües, amb el propòsit de mantindre la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià com a entitat de referència en la certificació de llengües. Això suposa, entre d’altres coses, passar de l’Oral, l’Elemental, el Mitjà i el Superior a més grups, ja que a partir d’ara s’avaluaran els nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2. Així mateix es realitzaran nous models d’exàmens.

A l’FPA Pérez Ramos es podran continuar estudiant castellà i valencià per a estrangers.

D’altra banda, els tallers que estimulen i potencien la creativitat: Dibuix i Pintura, Restauració, Teatre i Balls de Saló, inicien el curs el 3 d’octubre. En este cas, indicava el regidor d’Educació, José Merí, la matrícula està oberta durant tot el primer semestre ja que la matrícula té un cost de 100€ per curs, d’octubre a maig, i es pot pagar en dos quotes de 50€ cadascuna.

Comentava Merí que la novetat d’enguany, el curs de preparació del nivell A1 d’anglès ha tingut molta acceptació i recordava que la gent que estiga interessada en matricular-se en este o en altres cursos i tallers pot passar de matí, en horari d’11 a 14h., per l’Ajuntament de Pego, pel departament d’Educació o de vesprada, de 18 a 21h., pel centre municipal per a la formació de persones adultes Pérez Ramos.

Els requisits per a poder matricular-se són: ser majors de 18 anys o de 16 anys amb contracte de treball. La documentació que cal presentar és:
La sol·licitud de matrícula emplenada.
Una fotocòpia del DNI, NIE o del passaport.
I una foto de carnet per a les persones que es matriculen per primera vegada.

 

1779 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!