Pego nomena fill adoptiu de la localitat, ‘el pegolí’, José Piera Puchol

El ple de l’Ajuntament de Pego va votar de manera unànime el nomenament en reconeixement a la seua trajectòria i mèrits en l’àmbit de la restauració i l’hostaleria. La proposta va ser presentada per l’Associació d’Hostalers de Pego. Pepe Piera Puchol és fills de pegolins, però és nascut a Dénia. No obstant això, el seu malnom, ‘el pegolí’, el va elegir el 1943 com a nom del restaurant que regenta a Les Rotes, conegut per la seua excel·lent cuina. L’acte de concessió del títol de Fill Adoptiu de Pego tindrà lloc divendres 15 de setembre a les 7 de la vesprada.

20170907_080642Dijous 7 de setembre, la corporació municipal pegolina aprovava per unanimitat, en sessió plenària ordinària, el nomenament de José Piera Puchol, ‘el pegolí’, com a fill adoptiu de Pego en reconeixement a la seua trajectòria i mèrits en l’àmbit de la restauració i l’hostaleria. L’alcalde de Pego, Enrique Moll, explicava que «des de l’equip de govern hem cregut convenient fer-li esta menció especial perquè, la nostra sorpresa va ser descobrir que una persona que ha portat el nom de Pego per tot arreu no havia nascut a Pego». No obstant això, el malnom té una senzilla explicació i és que son pare i sa mare sí que eren pegolins. Estos però, es van traslladar a viure a Dénia i allí va ser on va nàixer Pepe, justament on radica el seu afamat restaurant, ‘El Pegolí’.

21105613_1426849300726220_5725226518973869519_nDesvelava Moll que la proposta del nomenament va ser presentada a l’Ajuntament de Pego per l’Associació d’Hostalers de Pego pels vincles que Pepe Piera amb el municipi i el món pegolí de la restauració. Així mateix, l’alcalde informava que «s’ha volgut lligar [el nomenament amb] esta setmana de l’arròs [I Setmana Gastrocultural de Pego], ja que una de les seues especialitats és l’arròs a banda». Advertia, però, que «no es podrà fer efectiu fins el 9 d’octubre perquè no hem tingut temps a canviar les ordenances que indiquen que estos nomenaments només es poden fer en la setmana de la Fira i el 9 d’octubre». No obstant això, l’acte institucional tindrà lloc el proper divendres 15 de setembre, però el títol se li donarà el 9 d’octubre».

«És molt oportú» el nomenament, assegurava la regidora de Volem Pego, Irene Sendra, qui també mostrava eixa sorpresa en assabentar-se que el protagonista no és de Pego, ja no només pel nom del restaurant sinó també «perquè està molt vinculat a la gent del poble i ve molt per Pego». Considerava que «és important» perquè «mai ha renunciat a les seues arrels i la qualitat dels seus productes i el restaurant és excel·lent, és màxima».

46783277Reiterava Carmelo Ortolà, per part de Ciutadans de Pego Independents, la idea que Pepe Piera Puchol «és una persona molt vinculada a Pego. Està moltes voltes pel poble. Li estira el poble. I per tant, crec que és un merescut que per part de l’Ajuntament li donem el guardó».

«Ens pareix perfecte perquè el nom del restaurant ja ho diu, ‘El Pegolí’», manifestava el portaveu del PP Javier Gascó.

Compromís no va afegir res més al ja expressat per la resta de grups polítics, però es va sumar en la votació d’aprovació de la concessió d’esta menció, que era aprovada per unanimitat de la corporació municipal.

 

 

2160 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!