Una dotzena d’embarcacions suraran este dissabte per les aigües del Bullent en la XXXIII Baixada

Oficialment el tret d’eixida és a les 13h., però en la pràctica al voltant de migdia les primeres barques comencen a navegar per les aigües d’un dels rius més regulars de la península Ibèrica. D’altra banda, dissabte 3 de febrer, de 10 a 13h., Parcs Naturals commemora el Dia Mundial dels Aiguamolls amb l’activitat ‘Recuperem el riu Racons’ que consistirà en la introducció de plantes aquàtiques autòctones en perill d’extinció.

dia aiguamollsHui, 2 de febrer, es commemora el Dia Mundial dels Aiguamolls, data en que es va adoptar la Convenció sobre els Aiguamolls de 1971 a Ramar (Iran). Este conveni és el primer tractat al planeta relatiu a la conservació i l’ús racional dels aiguamolls. Esta convenció va crear un llistat mundial, conegut com Llistat Ramsar, en què s’indiquen les zones humides del planeta que han de conservar-se, entre les que trobem el parc natural de la Marjal de Pego-Oliva. Un espai protegit que doblement protagonista este dissabte.

baixada-riu-2018-facebookI és que dissabte, 3 de febrer a les 13h, s’inicia la trilogia de Carnestoltes a Pego. La Baixada del Riu Bullent obri l’esperit de la disbauxa que enguany arriba a la seua 33ª edició. Seran una dotzena d’embarcacions les que s’atrevisquen a navegar en ple mes de febrer a unes temperatures que aniran dels 4ºC de mínima fins els 14ºC de màxima que preveu AEMET.

Enrique Moll, regidor de Festes i alcalde de Pego recordava durant la presentació de l’esdeveniment que, entre les barques inscrites que participen, el jurat donarà dos premis. Premi a l’originalitat de la construcció de l’embarcació, dotat amb 150€ i premi a la millor disfressa, dotat amb 100€.

Assegurava el regidor de Festes que «la finalitat amb què va començar esta festa no s’ha perdut» perquè, explicava, «les embarcacions que baixen el riu més cabalós d’Espanya i Europa, són fabricades amb materials no contaminants i no aniran propulsades a motor». Recordava Enrique Moll que esta festa es va iniciar quan «un grup d’amics va decidir baixar a netejar el riu quan la marjal no estava en les condicions que està actualment».

Des de la regidoria de Medi Ambient es demanava a la població que baixe dissabte al parc natural a gaudir de la Baixada del Riu Bullent que siga respectuosa amb l’entorn i no deixe fem a la marjal. Que s’emporte una borsa darrera, la plene amb la brutícia que puga generar i després la tire en algun contenidor del poble.

Dia_humedales_PEGO-OLIVA2Enguany, coincidint amb la Baixada del Bullent, el mateix dissabte, 3 de febrer, es commemora el Dia Mundial dels Aiguamolls. Seguint l’esperit amb què esta va nàixer la Baixada, des de Parcs Naturals s’ha programat per a eixe dia una activitat paral·lela al Riu Racons que, podríem dir que complementa la Baixada perquè es pot començar el dia recuperant el riu Racons i després, en acabar, gaudir de l’espectacle que se’ns oferix al riu Bullent.

Explicava el director del Parc Natural que «en la capçalera del riu Racons estem trobant coses molt interessants com que hi ha una població de samaruc que ens pensàvem que havia desaparegut. És per això que estem intentant millorar la capçalera del riu Racons i ara anem a introduir espècies de flora aquàtica en perill d’extinció». Així, per a fer front a les espècies invasores del riu Racons dissabte de matí es reforçaran les poblacions de plantes aquàtiques autòctones.

Recuperem el Riu Racons’ és una activitat apta per a tota la família. Comença a les 10 del matí i durarà fins les 13 hores. El punt de trobada és l’oficina de Turisme de Pego, l’Atzúbia i les Valls. Es recomana portar guants.

1544 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!