Pego es convertirà en un festival d’arts escèniques amb el Carnestoltes

La trajectòria del Carnestoltes pegolí segueix mantenint-se, però des de l’Ajuntament es pretén revitalitzar aquesta festa tan característica per a que no perda la seva essència cultural. D’aquesta manera ho ha transmès el regidor de Festes i alcalde, Enrique Moll, en la roda de premsa celebrada el divendres passat a la Casa de Cultura.


Un any més, la festa s’estendrà durant tot el mes de febrer, per tal de donar-li continuïtat amb les diferents activitats programades. Però la novetat d’aquest Carnestoltes 2020 s’espera el dissabte 22 de febrer amb la celebració d’un Festival d’Arts Escèniques, segons ha anunciat la regidora de Cultura, Laura Castellà.


El projecte dissenyat pel coreògraf pegolí Marc Pons té com a objectiu canviar el concepte del carnestoltes i fer que siga més participatiu. El Festival d’Arts Escèniques consisteix en engalanar diferents carrers del casc antic on s’hi representaran sis escenaris tematitzats: el jardí de l’Edèn, el Nova York dels anys vint, Versalles, India, el moviment Hippy i un gran circ per a tancar aquest recorregut. La gent podrà caminar a través dels espais i viure sensacions i emocions diverses, ha explicat Marc Pons.


El Festival d’Arts Escèniques s’iniciarà a les set de la vesprada des de la Plaça de l’Ajuntament fins al Pla de la Font i estarà actiu fins les nou de la nit, aproximadament. Durant dues hores els sis espectacles estaran actius i sincronitzats al mateix temps. L’espectacle compta amb la col·laboració de l’associaicó cultural Atzaïla i l’agrupació musical pegolina. A més, participaran 150 artistes, alguns de valència i Alzira, també hi haurà ball amb l’escola de dansa clàssica de Dénia, música en directe, teatre i moltes més sorpreses.

TOT COMENÇARÀ EL DIA 13

Però aquesta no és l’única activitat programada per al mes de febrer. El Carnestoltes pegolí 2020 començarà a celebrar-se el pròxim dijous, 13 de febrer, amb la inauguració de l’exposició El carnestoltes en imatges al Museu d’Art, situat al Carrer Hospital. Es podrà visitar fins el 29 de febrer.

El dia següent, 14 de febrer, tindrà lloc el Pregó de Carnestoltes a càrrec de l’associació cultural Atzaïla. A les sis i mitja començarà la festa amb un passacarrer des de la Replaceta fins a la Plaça de l’Ajuntmanet amb la Clandestina, colla de Cabuts el Llandero d’Ador i disfresses del Carnestoltes. A les set i quart serà el torn del Pregó de les Carnestoltes. La pregonera d’aquest any serà la pegolina i escriptora Maria José Siscar Banyuls. En acabar, se celebrarà un ball a càrrec del taller de dansa de l’Ajuntament de Pego i es posarà punt i final amb el passacarrer de la Clandestina.

El dissabte 15 de febrer la festa continua amb la Baixà del Riu. Els veïns i les veïnes que vulguen travessar el riu Bullent hauran de construir, ells mateixos, una barca amb materials no contaminants, segons s’especifica en les bases. La baixà del riu s’iniciarà a la una i mitja des del Pas del Bullent fins al Blau del Calapatar.

La setmana que va ja ens endinsem per complet en la setmana del Carnestoltes. Del 17 al 21 de febrer els xiquets i les xiquetes rebran la visita de la Bruixa i el Rei de Carnestoltes. Totes les vesprades a partir de les cinc des del balcó de l’Ajuntament la Bruixa i el Rei anunciaran les consignes que hauran de dur al llarg de la setmana. Per a posar punt i final a aquesta visita, el divendres 21 de febrer se celebrarà la enfarinà a la mateixa Plaça de l’Ajuntament.

El dissabte, 22 de febrer, dia de Carnestoltes, els més menuts seran els protagonistes al llarg del matí. A les 10:30 començarà el carnestoltes infantil. S’iniciarà una cercavila des de la Plaça de l’Ajuntament fins arribar al Pla de la Font on hi haurà jocs, música i ball i, a més, podran gaudir de l’actuació de Marcel el Marcià. Per la vesprada a les 19 hores s’iniciarà el Festival d’Arts Escèniques. A les onze de la nit hi haurà concentració de disfresses al Pla de la Font i, a la mitja nit, s’iniciarà la cercavila de Carnestoltes. Al llarg de la nit la festa estarà amenitzada amb música a la Plaça del Mercat amb la Orquestra Montecarlo i a la Plaça Antic Regne de València hi haurà una Macrodiscomòbil.

El Carnestoltes pegolí segueix amb la Pinyata, el dissabte 29 de febrer. A les onze i mitja de la nit començarà la desfilada des del carrer Mestre Blasco i el carrer Capità Sendra fins arribar al Pla de la Font on hi haurà una foguera per a poder cremar les “sardines”. A les dos de la matinada s’iniciarà el correfocs a càrrec de Xarxa Teatre des del Pla de la Font.

Febrer és un mes carregat de festes, totes elles amb la seva essència però les festes celebrades a Pego durant el mes de febrer no s’entendrien sense el dia de La Crosta, festa local. El dia 25 se celebra el dinar ball del dia La Crosta a càrrec de l’Associaicó Atzaïla. La festa anomenada feliços anys vint se celebrarà tota la vesprada i hi haurà premi a la millor disfressa.
1607 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!