Solidaritat en forma de test ràpids

Ahir es va realitzar uns 280 test ràpids de detecció del coronavirus a través d’una iniciativa solidària posada en marxa per María Ferrer i el doctor Martín-Loeches junt amb la Fundació Trilema i la col·laboració d’una empresa privada i dels membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Pego.

Al llarg de tota la jornada d’ahir es va realitzar 280 test als treballadors municipals, a membres dels col·lectius de cossos de seguretat i treballadors especialment exposats al contagi, com són els del SAT i Serveis Socials. En aquest nombre de test s’inclou també els que es va practicar a les treballadores de la Residència d’Ancians i als residents, fets des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

És aquesta una iniciativa solidària que posada en marxa l’activista xabienca contra el càncer de mama, María Ferrer, la infermera Mónica Carbila i el doctor ginecòleg Mariano Martín-Loeches, que estan duent a terme a la Marina Alta en col·laboració amb la Fundació Trilema. Ens ho ha explicat María Ferrer, coneguda veïna de Xàbia, pacient oncològica i mare de 5 fills, per ser activista a través de diferents accions solidàries.


Tal com ha indicat María Ferrer, i ha aclarit també l’alcalde, Enrique Moll, davant els dutbes que ha suscitat la notícia, la compra dels test ha estat costejada per una empresa privada, la constructora VAPF i pels regidors de l’equip de govern.


Moll ha comentat que en un principi es va pensar a fer els 100 test als treballadors de la Residència Sant Joan de Déu i als residents, per a la Policia Local i per als treballadors del SAT. Però, com que la Conselleria de Sanitat comunicà que ella s’encarregaria de passar aquesta prova a treballadors i residents de la residència, quedaven 70 test dels 100 que s’anava a comprar en un principi, i va haver de canviar el plantejament inicial.


Així, doncs, ahir a la Casa de Cultura es realitzà el test als 170 treballadors municipals, personal de col·lectius exposats a possibles contagis i dels grups de risc. D’altra banda, també es va fer els test a treballadors i residents de Sant Joan de Déu. En total, com ha indicat Enrique Moll, unes 280 proves.

María Ferrer ha incidit en aquest punt al respecte de a qui se li fa el test i a qui no.

Com que el volum de treball era important, en la realització de les proves ahir col·laboraren Virgina Ramos, especialista en anatomia patològica i Maite Lázaro, psiquiatra.

La prova, segons expliquen els impulsors del projecte, és distribuïda pel laboratori espanyol Palex S.A. i téa una fiabilitat del 80%. Es realitza a través d’una xicoteta mostra de sang estreta d’un dit, i els resultats són visibles en 10-15 minuts. El test permet diferenciar les persones infectades asimptomàtiques, les persones infectades amb símptomes i sospita de malaltia, i les persones que han passat la malaltia i han desenvolupat immunitat protectora, és a dir, memòria immunològica davant del coronavirus.

HAN DONAT TOTS NEGATIU

Segons ens ha informat l’alcalde tots els test han donat negatiu, el que vol dir que cap de les persones que s’ho va fer té la malaltia covid-19, ni l’ha passat, ni té anticossos.

La iniciativa solidària continua hui mateix. María ens ha contat que l’estan desenvolupant no soles a la Marina Alta.

1255 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!