Els museus de la Comunitat Valenciana posen a l’abast activitats online per al Dia Internacional dels Museus

El 18 de maig és una data assenyalada des de 1977. Aquest dia i, en concret, el pròxim dilluns, se celebra el Dia Internacional dels Museus. L’objectiu és conscienciar a tota la societat sobre la importància d’aquests centres per a l’intercanvi cultural, l’enriquiment i el desenvolupament.

Cada any es posa en relleu una temàtica i la d’enguany és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió” que, es durà a terme de manera online, degut al tancament dels museus per la situació provocada per la COVID-19.

Són moltes les activitats digitals i en línia que posen a l’abast alguns museus de la Comunitat Valenciana per a seguir gaudint de l’art des de casa.

A la província d’Alacant destaquen tres propostes ben diferents. El Museu de Belles Arts Gravina ofereix “Gisbert a l’abast d’un clic”. Es tracta d’una visita virtual de 360º. En ella, l’usuari podrà descobrir obres que reflexen els principals gèneres pictòrics: el retrat, la mitologia i la història. El recorregut virtual es podrà fer a partir del dilluns 18 de maig a la pàgina del museu: mubag.com.

Les altres propostes per a commemorar el Dia Internacional d’aquests espais venen de la mà del Museu d’Arqueologia d’Alacant i de l’Institut Alacantí de Cultura. L’obra que mostrarà el museu arqueològic reflexiona sobre la importància de la igualtat de gènere, la justícia climàtica, l’accessibilitat i la discriminació.

D’altra banda, l’Institut Alacantí de Cultura ha programat la visualització del projecte expositiu “Epifanía” de Miriam Martínez Guirano. També oferirà una entrevista de Guillermo Carnero a Francisco Brines anomenada “Els meus records de Juan Gil-Albert” una trobada en torn de l’obra i la figura de l’autor alcoià. Accions que es poden veure en els canals de Facebook, Twitter, Instagram i la web del centre: iacjuangilabert.com

Altres accions culturals que s’han traslladat a la comunitat online i segueixen actives per al pròxim dilluns, 18 de maig, han estat programades pel Centre del Carmen Cultura Contemporània de València. Hi ha una gran varietat de visites virtuals en les que l’usuari pot anar movent-se per les diferents sales del museu. Les exposicions i els tours virtuals es poden trobar a la pàgina web del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana.

Aquestes són algunes de les iniciatives que s’estan duent a terme per al Dia Internacional dels Museus i demostrar que durant l’alerta sanitària la cultura no ha estat aturada.

En aquest espai dedicat als Museus volem recordar que, el municipi de Pego compta amb el Museu d’art contemporani inaugurat l’any 1991 i el Museu Etnològic, ambdós situats a la Casa de Cultura.

D’una banda el Museu d’Art recull les obres premiades en el Certamen de Pintura “Vila de Pego”, però també destaquen importants donacions. Està compost per sis sales i, en cada una d’elles, el visitant pot observar quadres i escultures de diferents dimensions, tècniques i temàtiques. D’altra banda el Museu Etnològic arreplega principalment el cultiu de l’arròs i la seva comercialització. Un producte propi de la zona i que té una gran influència sobre tota la societat tant en l’economia, com l’artesania i la gastronomia.

Actualment els dos museus de Pego romanen tancats degut a la cisi sanitària, però s’està aprofitant l’ocasió  per a fer canvis en el seu interior.

De segur, tant els museus de Pego, com els de la resta de la província i la Comunitat Valenciana, tornaran a obrir les portes al públic per a gaudir in situ de l’art.

  

 

1421 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!