Repàs pel passat, present i futur d’Edicions del Bullent

En el 75 aniversari de la creació de la Biblioteca Pública Municipal de Pego. Núria Sendra, editora i Gabriel Sendra, soci fundador de Bullent, seran els encarregats d’exposar la vida editorial valenciana des de la seua coneixença professional. Però tots dos estan desitjosos de xerrar amb la gent que acudisca a la conferència d’aquesta vesprada, a les 20 hores, a la Casa de Cultura de Pego. Volen intercanviar la vitalitat cultural que aporta el món dels llibres.
Oficialment l’any 1983 naix l’Editorial Bullent, tot i que la seua editora Núria Sendra, recorda que el contracte de les Rondalles Valencianes fa trenta anys que es va signar. D’aquesta qüestió i de moltes altres, versarà la conferència ‘Bullent, una vida editorial’, perquè com feia constar Núria Sendra “són molts anys els que porta l’editorial […] i primer farem un apunt del que ha sigut l’editorial valenciana en aquells inicis i un poc l’evolució que ha anat tenint l’editorial, també en relació al mateix món editorial valencià en tots aquests anys”. Però per damunt de tot això l’editora de Bullent apuntava que el que volen és “que la gent que vinga, que xerrem, que mirem els punts de vista, però no només del passat, sinó que intercanviem idees també de cara al futur.”

El món editorial sol percebre’s fràgil, però, és aquesta imatge realment així? Núria Sendra declarava que “tot té sempre moltes cares” i òbviament “es pot veure la botella mig buida o mig plena”. Apuntava que les editorials valencianes com Bullent “tenim l’inconvenient de tenir una llengua que no té estat”, “una llengua que durant molt de temps ha estat perseguida, que no ha sigut oficial”. No obstant, assenyalava Sendra que “allà on vages, tots els sectors ho tenen molt complicat”. Contràriament a aquest important entrebanc, l’editora de Bullent afirmava que “estem en un moment molt, molt bo. Tenim grans escriptors; tenim llibres molt bons.” Per a il•lustrar-ho millor l’editora feia una encertada comparança: “De la mateixa manera que la Biblioteca de Pego aguanta 75 anys en una gran vitalitat, en ganes de fer activitats per a celebrar-ho; nosaltres tots estos anys els veiem també des d’un punt de vista optimista i positiu. Hem avançat molt i encara tenim molt per a avançar”.

Diverses són les línies que ofereix Edicions del Bullent als seus lectors. Les que més sobresurten si consultem la seua web, www.bullent.net, són les destinades a públic infantil i juvenil, tot i que també destacava l’editora línies com la del Premi Bernat Capó, més destinada a recollir i difondre investigacions sobre la cultura popular valenciana. Bullent també convoca el Premi Enric Valor, que en l’any Valor, aquest 2010, compleix 30 anys d’història. Un altra convocatòria important és el Premi Carmesina de Narrativa Infantil, que curiosament arriba a la seua vintena edició.

Núria Sendra, editora de Bullent, manifestava que el que li agradaria de l’acte d’aquesta vesprada, a les 20 hores, a la Casa de Cultura, és que la gent acudira “en ganes de discutir, de xerrar i d’aportar la seua opinió de les coses, perquè crec que el motiu pel que fem la xerrada, que són els 75 anys de la Biblioteca Pública de Pego, és un motiu de vitalitat cultural i això és una cosa que encara ens uneix més a la Biblioteca de Pego”, ja que assegura Sendra que “la vitalitat cultural és una cosa imprescindible”.
824 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!