Medi Ambient retalla en 141.000 euros el pressupost per a la Marjal de Pego-Oliva

Aquest retall pressupostari se suma al de l’any passat. Entre les partides que continuen desaparegudes, les que han de veure amb les ajudes als propietaris de les terres protegides i de no cultiu de l’aiguamoll. D’altra banda, la Universitat Politècnica elaborarà una cartografia digital que permetrà localitzar per GPS les propietats.
De la darrera Junta Rectora del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva es pot afirmar que el pressupost que destina la Conselleria de Medi Ambient a l’aiguamoll no fa més que minvar. L’aprovat per a enguany és de 480.000 euros, la qual cosa suposa un retall de 141.000 euros respecte als 621.000 euros del passat any. I ja llavors la conselleria va ficar la tisora a fons, ja que el pressupost de 2008 va ser d’1,3 milions. Dins d’aquest retall, com ja informàrem fa uns mesos, es queda fora, com ja va passar en 2009, la partida d’ajudes a propietaris de parcel•les no cultivables, per ser protegides, de la marjal.

La directora general de Gestió del Medi Natural, María Ángeles Centeno, va detallar, després de la Junta Rectora del Parc Natural, les principals actuacions previstes en este aiguamoll. D’entre elles, destaca l’elaboració d’una cartografia digital per a delimitar les propietats, una qüestió que fa anys que se solicita per tal d’actualitzar i clarificar els límits de propietat del parc. Eixa cartografia, que elaborarà la Universitat Politècnica de València, permetrà localitzar per mitjà de GPS qualsevol parcel•la i definir exactament els seus límits.

Centeno també va avançar que el seu departament ha integrat la conservació del samaruc en el programa de visites al parc natural amb motiu de la celebració, en 2010, de l’Any Internacional de la Biodiversitat. Així, a través de la participació directa en els mostratges, es pretén “implicar als visitants en la conservació d’esta espècie en perill d’extinció, que en la Marjal de Pego-Oliva compta amb una de les millors poblacions mundials, en concret, en l’àmbit del riu Bullent”, va explicar la directora de Gestió del Medi Natural.

El nostre parc natural també acull un projecte de radioseguiment de la mostatxuda real, una au qualificada en perill per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa. De les mil parelles d’esta espècie existents a Espanya, el 30% es troba en esta zona.

Una altra actuació important és la reparació del sistema de rescloses de la Parada de Sant Pere. Estes comportes estan en el riu Bullent i tenen com a objectiu regular l’entrada d’aigua a la marjal. Les controlen la Comunitat de Regants de les Terres Arrosseres de Pego amb la supervisió dels tècnics de Medi Ambient.



743 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!