L’Escola d’Estiu 2009 viatja pel món

Aquesta setmana ho fa per Àfrica, però arreu del mes voltarà per Àsia, Aràbia i Hawai per a mostrar altres cultures i costums als xiquets i xiquetes que assisteixen a l’Escola d’Estiu de Pego d’enguany que està coordinada per Red XXI i organitzada per la Regidoria de Serveis Socials. La novetat d’enguany és que l’Escola d’Estiu ix de l’aula per a conèixer l’Aula de Natura de l’Alqueria del Duc. “Viatgers pel món”, en això es converteixen cada matí els xiquets i xiquetes que assisteixen a l’Escola d’Estiu de Pego 2009. I és que cada any la temàtica canvia per a fomentar un o altre aspecte vital. Això és el que explicava la coordinadora de Red XXI, Irene Cotaina. Així, cada setmana del mes es dedica a una part del món. Aquesta setmana està dedicada a Àfrica “on tots els tallers que elabora cada monitora han d’estar ubicats al voltant d’algun aspecte africà”, explicava Cotaina que avançava la resta de setmanes programades: Àsia, Aràbia i Hawai.

El reflex d’això a les aules es tradueix en dibuixos relacionats en la zona tractada cada setmana, en l’elaboració d’un mapamundi o activitats similars. L’alumnat entrevistat es mostrava d’allò més entusiasta i molt informat sobre cada matèria tractada.

Però a més d’aquestes activitats els xiquets i xiquetes també toquen molt de fang per a crear objectes i figures que després destinaran, per exemple, com a bevedor del seu gos o com a simple objecte decoratiu. Però quin és l’horari que tenen? Això és el que explica un d’ells molt detalladament “pel matí fem una o dos activitats, cap a les 10 anem al pati i juguem a alguna cosa, tornem a l’aula i cap a les 11 anem al pati a esmorzar i després fem una manualitat i a la una ens n’anem a casa”. Dimarts i dijous, comentaven que van a la piscina.

Els divendres, darrer dia de la setmana, per a donar-li un toc diferent distingir-lo de la resta, fan una activitat conjunta “on barregem tots els xiquets i fem una activitat de joc de pistes o un gran joc i així es coneixen entre tots i els més grans es fan responsables dels més menuts”, explicava Irene Cotaina. L’Escola d’Estiu té 10 grups diferenciats per colors. Cada grup està composat per entre 12 i 14 alumnes d’edats compreses entre els 3 i els 11 anys el que fa que més comprensible la funció dels grans jocs del divendres.

Aquesta composició lúdica de les activitats fa que els i les alumnes “vinguen contents i hi ha xiquets que han repetit” i és que la coordinadora de l’Escola d’Estiu considera que “és una activitat molt diferent a l’Escola” perquè “l’objectiu general de l’Escola d’Estiu és crear una alternativa pedagògica al temps lliure dels xiquets i les xiquetes”.

Tot el relatat ho constatava el regidor de Serveis Socials, Àngel Sendra, que avui visitava les instal•lacions per veure com va desenvolupant-se l’Escola d’Estiu. Sendra desvelava la novetat que enguany durà a terme l’Escola d’Estiu, una excursió fora de Pego, “una visita guia d’ambient natural” a l’Aula Natura ubicada a l’Alqueria del Duc a la veïna comarca de la Safor. Una activitat que assegurava “que tindrà continuïtat per als propers anys”, si l’experiència és positiva.

Conciliació de la vida familiar i laboral és el que permet l’Escola d’Estiu de Pego, un dels fets que ressaltava Àngel Sendra, que assegurava que “els pares i mares poden anar a treballant sabent que els seus fills i filles estan ben cuidats i realitzant activitats entretingudes i de coneixent, com seria l’excursió prevista per a l’Aula Natura”.

759 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!