L’alcalde de Pego defensa que la «nostra llengua ha de ser un vincle d’unió entre pobles i no una ferramenta al servici de baralles i de disputes que acabe dividint-los» el 9 d’octubre

En l’acte institucional del 9 d’octubre, a Pego enguany, ha estat la música la protagonista amb les actuacions de tres formacions pegolines com són l’Orfeó de Pego, el Quintet de Metalls Al Vent i La Clandestina. La raó l’explicava la regidora de Cultura, declarant que «nosaltres som música i la nostra cultura està ben arrelada a la música».

El 9 d’octubre enguany a Pego ha sigut musical perquè, declarava la regidora de Cultura, «la música és el llenguatge universal per excel·lència, la música crea pau i és capaç de qualsevol cosa. La música també unix enemics», però s’ha elegit en 2018 este nou format a Pego per a celebrar el 9 d’octubre perquè, apuntava Laura Castellà, «nosaltres som música i la nostra cultura està ben arrelada a la música».

Les notes han estat executades per tres formacions pegolines, el Quintet de Metalls Al Vent, que ha fet un concert a la carta en el qual han interpretat una gran varietat de peces de distints estils musicals demandades pel públic present, l’Orfeó de Pego que ha interpretat peces populars com ‘Baix el Montgó’ o ‘Mareta’ i, de la peça final, ‘La Muixeranga’, s’ha encarregat La Clandestina.

Abans del gruix dels concerts, l’alcalde de Pego Enrique Moll ha pres la paraula per a recordar que «hui 9 d’octubre els valencians celebrem l’entrada del rei en Jaume I a la ciutat de València, fa exactament 780 anys». Per a seguir explicant que «eixe va ser l’inici de la nostra identitat com a poble, de moltes de les nostres tradicions i festes, però sobretot, del naixement de la nostra llengua» i en este últim aspecte s’ha detingut Moll afirmant que és «una llengua que s’ha tornat a posar en valor estos últims anys entre altres coses, gràcies a l’Acord del Botànic i a la llavor de l’actual Govern de la Generalitat».

Ha defensat Enrique Moll que la llengua «ha de ser un vincle d’unió entre pobles i no una ferramenta al servici de baralles i de disputes que acabe dividint-los». Ha assegurat, en esta línia, que el valencià és «un poble orgullós de la seua terra, de les seues tradicions i de la seua cultura». No obstant això, ha declarat l’alcalde de Pego que «també ens mereixem ser un poble orgullós i conegut per la seua llengua».

Enrique Moll ha acabat el seu discurs donant les gràcies públicament a la regidora de Cultura «per l’esforç en millorar la cultura d’este poble i, en particular, per l’organització de l’acte del 9 d’octubre». També ha agraït la feina de tots els funcionaris públics que han fet possible que es poguera realitzat l’acte i, finalment a les tres formacions musicals que hui han actuat en la diada de les valencianes i els valencians, «a l’Orfeó de Pego, al Quintet de Metalls Al Vent i a La Clandestina per vindre a actuar en este dia de festa». També agraïa al públic present la seua presència.





1464 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!