La fase d’aclimatació del projecte de reintroducció de l’àguila pescadora ha estat tot un èxit

Així ho han afirmat els tècnics i voluntaris que han format part del programa en la primera fase, que s’ha dut a terme a Pego des del mes de juny.

Divendres passat, a la Casa de Cultura, es va dur a terme un acte de cloenda de la fase d’aclimatació, amb la participació del director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Fran Quesada; el cap del servei Vida Silvestre de la Generalitat Valenciana els alcaldes de Pego i Oliva; regidors i representants dels cossos de seguretat i les associacions i empreses implicades en el projecte.

Aquest projecte va nàixer per iniciativa dels ajuntaments de Pego, Oliva, Dénia i Xàbia, que van proposar a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, recuperar l’àguila pescadora com a espècie nidificant, perquè les últimes parelles es van refugiar en el litoral de la comarca de la Marina a principis dels anys 80.

Entre els llocs que es van avaluar per a aquesta primera reintroducció, es va triar la Muntanyeta Verda, perquè reunia les condicions idònies per a garantir l’aclimatació dels polls. Així doncs, la primera fase es va posar en marxa al mes de juny amb la participació de la Generalitat, dels ajuntaments de Pego, Oliva, Dénia i Xàbia, de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, de la Fundació Migres, associacions, empreses privades, del Club de Caçadors de Pego, la Confraria de Pescadors de Dénia i nombrosos voluntaris. Una tasca conjunta que ha donat els fruits esperats, segons va remarcar el divendres el cap del Servei Vida Silvestre de la Generalitat valenciana.


Des de la reintroducció dels quatre exemplar d’àguila pescadora a la Muntanyeta Verda, els pollastres han estat cuidats per personal contractat per la Generalitat, experts de la Fundació Migres i voluntaris.

Els pollastres van ser instal·lats en una gran gàbia d’aclimatació que al llarg de juliol s’ha anat obrint per tal de permetre que començaren a volar en llibertat. Durant el mes d’agost, malgrat algunes incidències resoltes gràcies als especialistes que els cuidaven, les quatre àguiles han aconseguit volar perfectament, arribant fins i tot al sud de França i al Nord del Marroc. És per això que el director general de Medi Natural, Fran Quesada, va tindre el divendres paraules per a tots ells.



Quesada afirmà també que «projectes com aquest que compten amb la col·laboració i implicació d’ajuntaments, empreses i especialment de voluntaris i diferents associacions, són els qui ens animen a participar activament i a impulsar actuacions similars en la resta del territori de la Comunitat Valenciana».

A les paraules de gratitud del director general es va sumar l’alcalde de Pego, Enrique Moll, qui, a més va posar l’accent en l’aposta i implicació del municipi en el projecte.

I, en la mateixa línia es va manifestar també l’alcalde d’Oliva, David González.

 

1398 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!