Dos polls d’àguila pescadora arribaran en breu a la Muntanyeta Verda

L’ajuntament d’Oliva va ser ahir la seu d’una reunió en què es va anunciar que els dos polls d’àguila pescadora que han cedit des dels governs autonòmics de les illes Balears i d’Andalusia arribaran a finals de maig o principis de juny a la Pego. El primer paratge en rebre els polls serà la Muntanyeta Verda. La regidora de Medi Ambient de Pego, Laura Castellà, va estar a la reunió i ens ha recordat l’inici d’aquest projecte de reintroducció de l’àguila pescadora en la Marjal de Pego-Oliva i en el Montgó en què participen els ajuntaments de Pego, Oliva, Dénia i Xàbia.


Una vegada comprovada la viabilitat del projecte, la Direcció General del Medi Natural encomanà la redacció d’un Pla de Reintroducció de l’espècie, que és el que va a posar-se en marxa amb l’arribada dels polls.

La proposta inicial era introduir simultàniament els polls a la Marjal i el Montgó, però, finalment, es va considerar que per al primer any era més convenient centrar els esforços en un únic lloc, perquè cal posar a punt el sistema de gàbies on allotjar i criar els polls, allunyats del contacte amb els humans. Després de visitar diversos indrets, els tècnics van decidir que la Muntanyeta Verda era el lloc més adient.

En la reunió celebrada ahir a Oliva, es donaren cita totes les forces de seguretat amb competències mediambientals de la província d’Alacant i de València, per a explicar-los l’evolució del programa. Hi assistiren, agents mediambientals, Policia Autonòmica, Guàrdia Civil i la Policia Local dels ajuntaments de Pego i d’Oliva, amb l’objectiu final de que tots els efectius treballen en coordinació per tal de controlar els polls i assegurar l’èxit del projecte.

Segons es va detallar, el pla compta amb l’avantatge d’un ecosistema adequat per a assegurar l’hàbitat de l’espècie, com és la Marjal de Pego-Oliva. Però un punt negre que amenaça la viabilitat; i és el cablejat de les torres elèctriques, principal motiu de mortalitat de qualsevol espècie d’aus.

En este sentit, Laura Castellà ens ha informat que fa un parell de setmanes es va actuar en una de les xarxes principals, ficant proteccions per a les aus, i les actuacions continuen.

2020 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!