Fotos, indumentàries i audiovisuals en l’exposició de la filà Al-Hagamba-Muza

L’activitat cultural del cap de setmana començarà divendres a les 20 hores, amb la inauguració de l’exposició de la filà Al-Hagamba-Muza en què repassa els seus 50 anys en la festa de Moros i Cristians.

La mostra estarà des de demà, fins al dia 20 en el Centre d’Exposicions del Museu d’Art de Pego. A la planta baixa de l’edifici s’exposarà una cronologia que barreja imatge i text, on es marca el pas de cada any ressenyant els fets més importants de cada moment.

Als panells s’indica les característiques de cada època i es repassa la història de la filà dintre de la festa dels Moros i Cristians de Pego. S’exposa també tota la indumentària que ha identificat la comparsa des del primer moment, a més de fotografies, cartells, publicacions d’índole diversa, un bon grapat d’objectes relacionats amb la filà i alguna que altra sorpresa.

A la primera planta s’ha habilitat un espai expositiu dedicat a totes i cadascuna de les capitanies exercides per «La Gamba», on s’inclouen les indumentàries que vestia cada capità en el seu moment. També s’ha disposat una zona audiovisual on, a més de les sessions específiques programades, es projectarà de manera constant vídeos relacionats amb la festa.

I el dissabte a les set i mitja d ela vesprada es projectarà una reedició del vídeo «Ara que tinc 20 anys. Els primers 20 de La Gamba». Un audiovisual editat en la tardor de l’any 1989 amb motiu del 20 aniversari de la filà. Recull una àmplia mostra de material relatiu als 20 primers anys d’existència de la comparsa, no solament pel que fa a la festa de Moros i Cristians, sinó també a la resta d’activitats d’índole diversa que Al-Hagamba-Muza solia organitzar durant aquell període.

Dissabte dia 18 hi haurà una altra projecció especial també a les set i mitja: la gravació íntegra de l’ambaixada que es va representar l’any 1997 al Pla de la Font de Pego.

1794 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!