Agenda del cap de setmana (13-14 de setembre)

Avui, divendres 13 de setembre, l’agenda del cap de setmana ve marcada, cóm no, també per la gota freda. I és que les previsions meteorològiques anuncien pluja per a tota la jornada d’avui i per a demà, dissabte. Així, doncs, l’agenda d’avui no és molt més que el buit que han deixat les activitats i esdeveniments suspesos a l’ample i llarg de tota la comarca.

EXPOSICIÓ IM-MÁCULAS A PEGO

L’oratge del cap de setmana convida a quedar-se a casa, però, podria ser aquesta una bona oportunitat per a gaudir de l’exposició de l’artista Imma Mengual, que estarà al Museu d’Art Contemporani de Pego fins a l’1 d’octubre. Una mostra titulada Im-máculas, en què l’autora deniera experimenta, mitjançant tècniques diferents, amb la taca, com a element originari o detonador.

Imma Mengual ens ha contat que les obres són el resultat d’una investigació al voltant i dins de la taca; el qual ha donat com a fruits unes peces elaborades amb paper tèrmic, a les quals l’artista anomena escultures o artefactes escultòrics, fins i tot, quan estan muntades sobre llenç. Un llenç que ella sol fer servir del revés.

Aquest treball d’investigació, com l’artista explica, és molt complet. Abarca des del concepte, fins a les formes, passant també pel material i altres elements de la composició…

Les portes del Museu d’Art Contemporani, al carrer Hospital, estan obertes entre setmana de vesprada, de les cinc a les huit, i els dissabtes, des de les deu del matí fins la una i mitja. Mengual ha recalcat la idoneïtat de l’espai així com la tasca realitzada per la comissària de l’exposició, Lourdes Santamaria, experta en art, i la tasca de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego i la Fundació Baleària, perquè la mostra haja estat una realitat.


L’artista oferirà un recorregut per la mostra guiat el dissabte 28 de setembre, a les dotze del migdia. Hi explicarà tot allò al voltant de la seua investigació en què a través del concepte de la taca o de la màcula entra a abordar assumptes com els límits, les normes i les etiquetes. A qui no puga anar el dia 28 li recomana llegir el fullet que hi ha a l’entrada del Museu i, sobre tot, observar amb atenció l’exposició.

SETMAMA GASTROCULTURAL DE L’ARRÒS BOMBA I BOMBÓ

Les activitats culturals i gastronòmiques es duran a terme del 16 al 22 de setembre sota el lema de Pego, cuina de marjal. La programació, variada i dirigida a tos els públics, va lligada a una ampla visió dels processos històrics i contemporanis del conreu i sega de l’arròs bomba i bombó a la Marjal.


Aquesta tercera edició començarà el dilluns amb una ruta pel parc natural de la Marjal al voltant del llibre Rondalles de la Marjal, de Maria Dolors Pellicer. El lloc d’encontre serà la zona de la Muntanyeta Verda. Una activitat per als més menuts, que s’iniciarà a les sis de la vesprada.

També per als xiquets i xiquetes, el dimarts, dia 17 a les 18:00 hores hi haurà un taller de cuina a la Casa de Cultura.

I el dimecres se celebrarà un dels actes centrals de la setmana, la presentació del Màster de l’Arròs de la Universitat d’Alacant i de l’aula universitària de Pego. Serà el dimecres, a la Casa de Cultura, a les set i mitja de la vesprada.

La Casa de Cultura serà també l’escenari, el dijous, de la presentació del llibre La cuina de l’Albufera i Les Marjals, de l’escriptor Emili Piera. L’acte començarà a les huit de la vesprada.

Dins d’una setmana, divendres pròxim, dia 20, es farà una ruta d’hora i mitja de duració, pel Parc Natural de la Marjal. Estarà guiada per l’especialista Fernando Sendra, qui donarà a conèixer tot el procés i tasques del conreu de l’arròs bomba i bombó. Serà a partir de les set de la vesprada al Pas del Bullent.


Amb aquesta ruta la setmana gastrocultural entrarà en la recta final. Només quedaran les activitats del dissabte 21 i diumenge

22, un taller d’etnomusicologia i una representació de la sega tradicional, dels que parlarem la setmana propera.

Cal assenyalar que per a participar en les rutes i talles és necessari inscriure’s prèviament, telefonant al 96 640 08 43 o escribint un correu electrònic a l’oficina de Turisme de Pego i Les Valls, a l’adreça pegoilesvalls@touristinfo.net.

LA FINAL DEL MUNDIAL DE BÀSQUET, AL PAVELLÓ AUSIÀS MARCH


La regidoria d’esports ha anunciat fa uns minuts que el diumenge al pavelló Ausiàs March es podrà seguir en directe la

final del mundial de bàsquet en pantalla gegant, a partir de les dos de la vesprada, per a donar suport a la selecció espanyola.


Per cert, les instal·lacions esportives municipals estaran obertes de nou demà.

L’ORATGE DEL CAP DE SETMANA


Avui en aquesta agenda especial del cap de setmana hem de parlar de l’oratge

Hem consultat les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia, que anuncien l’arribada de pluges a Pego a partir de les tres de la vesprada. AEMET manté l’avís de preemergència nivell roig fins a la mitjanit i indica que hi ha un risc màxim per pluges fortes al voltant de les sis de la vesprada d’avui. En aquesta jornada de divendres la temperatura màxima serà de 24 graus i la mínima es quedarà en 20.


Sembla que l’oratge serà millor en el cap de setmana, en què també hi ha una alta probabilitat de que ploga, encara que amb menys intensitat que en les darreres hores. Pel que fa a les temperatures, les màximes de dissabte i diumenge estaran entre els 26 i els 27 graus. Les mínimes seran de 21-23 graus.

* En l’audio sonen:

1. Connectant d’Aspencat

2. Pa amb oli i sal, de Blaumunt

1346 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!