La gota freda remetrà a partir de la una de la vesprada per a tornar a agafar força demà divendres

L’aigua i, especialment, les fortes ratxes de vent provoquen la caiguda d’arbres i branques en diferents punts del terme de Pego

La carretera CV-678 està oberta de nou al trànsitLa Vall de Gallinera, amb 360 litres per metre quadrat, a més de la Vall d’Alcalà (146 l/m2) i Benigembla (138 l/m2) són els punts de la comarca en què la gota freda, ha deixat més quantitat d’aigua al llarg d’aquesta nit. Però, segons AEMET i el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana, DANA continuarà fent-se notar. Les prediccions indiquen que la tempesta de pluja i fortes ratxes de vent serà intensa fins a primeres hores de la vesprada d’avui en què començarà a minvar per a tornar a agafar forces a la nit, de cara a demà divendres.


Segons fonts de la Policia Local de Pego i la regidoria de Seguretat Ciutadana, a hores d’ara la carretera de la mar CV-678 ha estat tallada durant el mati per inundació en l’encreuament amb la carretera del Ràfol, CV-728. I, tal com s’ha anunciat des de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera, l’accés per la carretera a Pego està també ha estat tallat. El cap de la Policia Local ha informat que en aquest moment les carreteres del terme municipal de Pego estan obertes, només hi ha problemes en alguns camins afectats per desbordaments del barranc de Mostalla.


Els desbordaments i inundacions sembla que són, a hores d’ara, fets molt puntuals a Pego, a on l’activitat escolar està suspesa, així com les activitats esportives. Des de la regidoria d’Esports s’ha comunicat aquest matí que les instal·lacions esportives municipals, com són el camp de futbol, piscina coberta, pavelló cobert i pistes d’atletisme estaran tancades durant tot el dia.


Però, els problemes principals són els que ha causat el vent. Les ratxes, que han tingut molta força i intensitat, han provocat, principalment, la caiguda d’arbres i branques a diferents punts de la localitat. El passeig Atzeneta és un dels més afectats. El vent ha tombat quatre o cinc arbres i ha estat precisa l’actuació dels efectius del Parc Comarcal de Bombers per a retirar-los. Aquests han intervingut també a l’avinguda Fernando Alemany, on han caigut altres tres arbres.

A més, ha caigut un arbre en el Calvari, retirat pels bombers, i al carrer llavador i la plaça del Convent han estat treballadors del departament municipal d’obres i serveis els que han retirat altres dos arbres. Segons la policia local, s’ha d’afegir altres dos caiguts al polígon industrial, a la avinguda de Dénia. El vent ha afectat, a més, a un arbre de la zona d’Infantil del col·legi Ambra.


D’altra banda, al llarg de la nit i del matí s’ha produït nombrosos talls del subministrament elèctric en diferents zones del terme i fallades de l’enllumenat públic al carrer Sant Miquel i l’avinguda il·lustrat Joan Sala.


L’avís de preemergència nivell roig continua activat a la zona de la Marina Alta tant per pluges fortes com per vent, fins aquesta vesprada, en què passarà a nivell taronja. Però torna a ser roig per a demà divendres. És per això que l’òrgan municipal de gestió d’emergències, el CECOPAL té previst tornar a reunir-se en les pròximes hores per tal d’avaluar la situació i determinar les mesures a prende de cara a demà.1596 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!